OGS kalktı mı, iptal işlemleri nasıl yapılır? OGS - HGS değişiminde OGS cihazındaki bakiye ne olacak? HGS geçiş ve bakiye sorgulama ekranı

Ülkemizde binlerce araç sahibi OGS'nin kalıp kalkmadığını merak ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından OGS'nin kaldırılacağı açıklanmıştı. 31 Mart tarihinden itibaren kalkacak olan OGS yerine HGS kullanılacak. Peki OGS iptal işlemleri nasıl yapılır? OGS - HGS değişiminde OGS cihazındaki bakiye ne olacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

02.03.2022-17:43 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-17:44) OGS kalktı mı, iptal işlemleri nasıl yapılır? OGS - HGS değişiminde OGS cihazındaki bakiye ne olacak? HGS geçiş ve bakiye sorgulama ekranı

Geçtiğimiz hafta otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan OGS'nin kaldırılacağı geçiş ücretlerinin HGS üzerinden yapılacağı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştı. Yapılan açıklamadan sonra ülkemizdeki binlerce araç sahibi OGS iptal işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. OGS'den HGS'ye geçiş sırasında ve daha sonrasında kullanıcıların otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabileceği ve bir aksaklık yaşanmayacağı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından duyuruldu. 

OGS sistemi ne zaman kalkacak

OGS sistemi ne zaman kalkıyor?

OGS sistemi 31 Mart tarihiden itibaren kalkacak olup yerine HGS sistemi kullanılacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemiz bulunan geçişi ücretli otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) olmak üzere iki ödeme sistemi üzerinde ödenirken gişelerde karışıklıklar meydana geldiği için OGS sistemi kalkacaktır. İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha rahat bir hizmet sunabilmek adına 31 Mart 2022 tarihinden itibaren OGS'nin kaldırılarak geçiş ücretlerinin HGS üzerinden tahsil edileceğini duyuran Karayolları Genel Müdürlüğü OGS abonesi olan araç sahiplerinin mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alınacağını, OGS etiketli araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz bir şekilde HGS etiketinin verileceğini ve hesaplarının HGS hesaplarına dönüştürüleceğini açıkladı. Yapılan dönüştürme sisteminden sonra araç kullanıcıları rahatlıkla geçişlerini yapabilecek ve bir aksaklık yaşamayacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal