Öğretmenler için pedagojik formasyon kaldırıldı mı? 2022 pedagojik formasyon

Farklı dillerde öğretmenlik yapılmasını sağlayan bir eğitim olan pedagojik formasyon konusundaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki Öğretmenler için pedagojik formasyon kaldırıldı mı? 2022 pedagojik formasyon hakkında son gelişmeler haberimizde...

13.07.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-09:25) Öğretmenler için pedagojik formasyon kaldırıldı mı? 2022 pedagojik formasyon

Türkiye’deki milyonlarca üniversite mezunu, eğitim fakültelerinden mezun olmamamaları halinde pedagojik formasyon adındaki bir eğitim sayesinde öğretmenlik yapabiliyor. Bu nedenle pedagojik formasyon konusundaki gelişmeler söz konusu kişiler tarafından dikkatle takip ediliyordu. 2022 pedagojik formasyon hakkındaki son gelişmeleri arama motorları üzerinden araştıran öğretmen adaylarını ilgilendirecek karar Danıştay tarafından verildi. Peki Öğretmenler için pedagojik formasyon kaldırıldı mı?

Öğretmenler için pedagojik formasyon kaldırıldı mı?

Türk PDR Derneği, Danıştay’ın pedagojik formasyon hakkında verdiği kararı açıkladı. Derneğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Pedagojik formasyon 2022

"Yüksek Öğretim Kurulunca 27/09/2021 tarihinde yayımlanan Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar doğrultusunda YÖK'ün üniversitelerde verdiği Öğretmenlik Pedagojik Formasyon Eğitimine ilişkin Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği'nin, 2021 Ekim ayında Danıştay Dairesinde yapmış olduğu yürütmeyi durdurma ve formasyon iptaline dönük başvuruda Danıştayara karar yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Buna göre halen süren pedagojik formasyon eğitimi ve sonraki uygulamaların söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hukuki etkisine binaen yasal dayanağı ortadan kalkmıştır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının yetkinliği ve yeterliliği yanında Eğitim Bilimleri yetkinlik ve yeterliliğini ve alan mezunlarının haklarını korumakla yükümlü Türk PDR Derneği olarak kararı memnuniyetle karşılıyoruz." 

Bu açıklamayla beraber eğitim fakültesi dışındaki mezunların öğretmenlik yapıp yapamayacağı veya nasıl öğretmen olabileceği merak ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal