Öğrencilerin heyecanla beklediği haber geldi! Destek ödemesi anında yapılıyor, hemen başvuranlar alıyor!

Özellikle son dönemlerde vatandaşlar zor günler geçirirken devletimiz tarafından çeşitli destek ödemeleri hayata geçirilmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum aracılığı ile destek ödemeleri yapılmaya başlandı. Söz konusu destek ödemelerinden biri de öğrencileri yakından ilgilendiriyor.

09.03.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-10:15) Öğrencilerin heyecanla beklediği haber geldi! Destek ödemesi anında yapılıyor, hemen başvuranlar alıyor!

Bu bağlamda ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ihtiyaç sahibi olmaları durumunda devlet tarafından nakit para desteği sağlanırken bu ödemeler söz konusu öğrencilerin ailelerine yapılıyor. 

2022 yılı eğitim-öğretim dönemi için yapılacak ödeme miktarı belli olurken destekten faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapmalarının yeterli olduğu duyuruldu.

Başvurular devam ediyor

2022 yılında sağlanan öğrenci parası ödemeleri, ilkokuldan üniversiteye kadar olan tüm dönemlerdeki öğrencileri kapsıyor. Öğrencilerin para yardımı başvuruları sonucu yapılan destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere aktarılıyor. Bu destek kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının okullarda sürdürdükleri eğitimlerine bir nebze destek olunarak ailenin ekonomik yükünün azaltılması hedefleniyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların, Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ve il meclisine okur parası başvuru dilekçesi ile beraber yardıma ihtiyaçları olduklarını beyan eden evrakla başvuruda bulunması gerektiği açıklandı.

Maddi destekler yapılıyor

Başvurusu, ilişkili kurumlar tarafından incelenen ve bu destek ödemelerini almaya hak kazanan vatandaşlar, başvuruyu takip eden süreçlerde ödemelerini alabiliyor. Söz konusu öğrenci yardımı için KYK, Kaymakamlıklar, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SYDV, SGK, VGM, vakıf ve dernekler, ticari kuruluşlar, maddi yardımda bulunan iş insanları ve şirketlere farklı kaynaklar aracılığıyla başvuru yapılabiliyor. Belirtilen kişi, kurum ve kuruluşlar uyarınca maddi durumu olmayan öğrencilere öğrenci parası yardımı yapılabiliyor.

Miktarlar kurumdan kuruma değişiyor

Konu ile ilgili olarak öğrenciler için verilen bu destek miktarlarının kurumlara göre de değişiklik gösterebildiği biliniyor. Bu doğrultuda KYK bursu, SED yardımı, Şartlı Eğitim Desteği, VGM bursu, özel çocuklara eğitim yardımı, SGK eğitim yardımı, SYDV yardımı, Belediye eğitim burs yardımları, pandemi öğrenci yardımı gibi yardım ödemeleri yapılıyor. Bununla beraber şehit çocuklarına, harp ve vazife malullerinin çocuklarına özel olarak da birçok öğrenci yardımı öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal