Öğrencilerin gözü kabineden çıkacak haberde: KYK af geldi mi? KYK borcuna af gelecek mi?

Birçok öğrencinin merakla beklediği KYK kredi borçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Konu hakkında Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları merak konusu oldu. Gençlik ve spor Bakanı Kasapoğlu açıklamalarından sonra KYK kredileri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

15.07.2022-09:58 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-10:04)

Öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında KYK kredi borçları gelmektedir. KYK kredi borçlarının silinip silinmeyecek merak edilirken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında açıklama yapacağını belirten Kasapoğlu’nun  açıklamalarından sonra öğrenciler KYK kredileri hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar… 

KYK borçları siliniyor mu? 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK kredi borçları hakkında bir açıklamada bulundu.  Kasapoğlu açıklamasında  "351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle gençlerimizi hiçbir zaman mağdur etmedik. Hizmet anlayışımızda gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Yurt içi Üretici fiyat endeksi ile alakalı konuları detaylıca çalıştık.” ifadelerinde bulundu. Konu hakkındaki adımların atıldığını dile getiren Kasapoğlu,  kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu hakkındaki tüm detayları paylaşacağını bildirdi. 

mehmet muharrem kasapoğlu açıkladı

KYK borçları ile ilgili çalışmalar tamamlandı 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre KYK kredi borçları ile ilgili çalışmaların uzun süredir devam ettiği ve sona yaklaşıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, üniversite öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için KYK borçları ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını aktardı. Çalışmaların 2020-2023 akademik  yılı güz dönemi ne kadar tamamlanması bekleniyor. 

Konu hakkındaki görüşmelerin siyasi bir malzeme olmaması için  kamuoyu ile paylaşılmadığı ve Bakanlığın çalışmalar kapsamında görüşmelerinin devam ettiği belirtildi.

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? 

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak uzatılması durumunda bütün kamu kurum ve kuruluşları tatil sürecinde. Bu nedenle kabine toplantısı 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal