Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 ÖTV’siz indirimli iPhone geldi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden önce öğrencilere vergisiz telefon verileceği müjdesi sonrası araştırmalar hızlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ise konu hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, ne zaman başlayacak? 2023 ÖTV’siz indirimli iPhone geldi mi? Işte detaylar...

07.08.2023-16:47 - (Son Güncelleme: 07.08.2023-16:47)

Öğrencilere indirimli telefon ve vergisiz telefon satışı hakkında yapılan araştırmalar yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesinde açıkladığına göre tek seferliğe mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alabilecekti. Milyonlarca öğrenci konu hakkında araştırmalarına devam ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ise kritik bir açıklama yapıldı. Peki Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı, Ne Zaman başlayacak? 2023 ÖTV’siz indirimli iPhone geldi mi?

2023 ÖTV’siz indirimli iPhone geldi mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak."

Gençlere Vergisiz Telefon

Öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan bir diğer açıklamasında, "Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız" ifadelerini kullandı.

Vergisiz cep telefon şartları neler?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal