Öğrencilere müjde gibi haber: 2022 yılı öğrenci affı çıktı mı, öğrenci affından herkes faydalanabiliyor mu? Aftan yararlanabilmek için ne yapmak gerekiyor?

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, öğrenci affına dair Haziran ayında önemli açıklamalar yapmıştı. Öğrenci affı konusunun da içinde olduğu torba yasası bugün Meclis'e sunuldu. Peki, öğrenci affı nedir, öğrenci affı gelecek mi? İşte detaylar...

06.07.2022-16:43 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-16:43) Öğrencilere müjde gibi haber: 2022 yılı öğrenci affı çıktı mı, öğrenci affından herkes faydalanabiliyor mu? Aftan yararlanabilmek için ne yapmak gerekiyor?

AKP tarafından Meclis'e sunulan torba yasasında öğrenci affı da dahil birçok önemli düzenleme var. Peki, öğrenci affı ne oluyor, kimleri kapsıyor? Detayları sizler için araştırdık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında,  "Gençlerimize müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifimizi önümüzdeki günlerde Meclis'in takdirine sunuyoruz. Lisans, yüksek lisans, doktora seviyesindeki öğrencilere okullarına dönüş yolunu açıyoruz." sözlerini kullandı.

Öğrenci affı çıkacak mı, kimler aftan yararlanacak?

AKP tarafından sunulan torba yasayla, hazırlık sınıfı da dahil olacak şekilde intibak, ön lisans, lisans bitirme, lisans üstü eğitimine ne sebepten olursa olsun ara veren ve kazandığı programa kayıt olma hakkı varken kayıp yaptıramayan herkes aftan yararlanacak.

 öğrenci affı

Af; terör, kasten öldürme, işkence, eziyet,  cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından mahkum olanlarla, terör örgütlerine ya da  MGK'nın devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verdiği yapı, oluşum ya da gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı ya da bunlar ile irtibatından dolayı ilişiği kesilenleri kapsamıyor.

Üniversite affından faydalanmak isteyen vatandaşlar, maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibari ile dört aylık sürede, ayrılmış oldukları okula başvuru yapmak şartı ile 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde eğitim hayatlarına dönebilecek.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal