Bu lisede okumayı kabul edene bin lira burs verilecek

Tarım farkındalığının artması, yapılan iş birliklerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan Bursa İl Milliği Eğitim Müdürü Serkan Gür, tarım meslek lisesini tercih eden öğrencilere burs vereceklerini açıkladı. Peki, burs verilecek liseler hangileri? İşte detaylar...

06.07.2022-12:46 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-12:46) Bu lisede okumayı kabul edene bin lira burs verilecek

Tarım farkındalığının artması, yapılan iş birliklerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan Bursa İl Milliği Eğitim Müdürü Serkan Gür, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni seçen bütün öğrencilere her ay düzenli olarak 300 TL, LGS sınavında %5'lik dilime girmeyi başaranlara da her ay 1000 TL burs ve dizüstü bilgisayar vereceklerini açıkladı.

Tarım Meslek Liseleri'nde ki öğretmen ile öğrencilerin yeterliliklerinin artması, tarım ile gıda sektörlerindeki nitelikli insan gücü ihtiyacının sağlanması, mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi amacı ile MEB ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imzaladığı protokol yürürlüğe girdi. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında mesleki ve teknik eğitimin ana temaları arasında yer alan "Tarım ve İklim Değişikliği" dahilinde ortaöğretim kurumu tercih edecek öğrencilerin tarıma farkındalıklarının artması, yapılmış olan işbirliğinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla Bursa İL Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, basına açıklama yaptı.

tarım lisesi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Dünyadaki iklim şartlarının da değişmesi paralelinde, bu seneki eğitim ve mesleki eğitimin açılımı 'iklim değişikliği ve tarım' olarak belirlendi. Bu okuldan yetişen çocukların, bu alandaki iş dünyasının istediği ya da kendi kurabilecekleri işe karşı yetkin olarak yetişmelerini sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitim bölümündeki asıl amacı budur. Tabi, küresel salgınla birlikte bütün dünyada bir gıda sorununun da olabileceğini hepimiz biliyoruz. Günün sonunda destekleyici bir şey yapmaktan ziyade bu ürünleri üretebilmeyi, öğrenen çocukları yetiştirmektir. Gerçekten çiftçi olmak isteyen, Türkiye'nin değerli topraklarını ki, Bursa verimlilikte en üst sıralarda yer almaktadır. çiftçi olup kendi işini yapıp bu ülkenin milli ekonomisine katkı sunan gençleri yetiştirmek, gerçek bizim birinci önceliğimizdir. Tarımında ar-ge tarafını da destekleyip, gelişen teknolojiye uygun şekilde idare edilmesini sağlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Tarım alanında öğrencilerin sınava tabi tutularak okula alındıklarına söyleyen Gür, "Sınavlı öğrencilerini de belli esaslara göre kabul ediyor. Tarım alanında eğitim veren bu okulu seçen tüm öğrencilere 300 lira burs vereceğiz. LGS'de yüzde 5'lik dilime giren ve bu okulu seçen öğrencilerimize ise, aylık bin lira burs ve diz üstü bilgisayar vereceğiz. Bu alanda mühendisliğe yürüyecek veya bu toprağı verimli kullanıp milli ekonomiye katkı sunacak öğrencilerimizi bekliyoruz" dedi.

 tarım okulları

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül de,  "Bu çalışmayla ilimizdeki vatandaşlar ve çiftçiler bir yandan köylerde ve kırsalda eğitimler alacaklar. Bilgi seviyelerinin yanı sıra yeni teknolojilerle de onları buluşturmuş olacağız. Belki zaman zaman iller arası düzenlenecek teknik gezilerle bilgi paylaşımını mümkün kılacağız. Uygulamalı eğitimi okullarımızın öğrencilerini daha iyi bir şekilde yetişmeleri ve sahaya donanımlı gitmeleri için gerçekleştiriyoruz. Bu iş birliği belki yeni yaklaşımı da beraberinde getirecektir. Tarımsal eğitime önemin verilmesiyle birlikte nitelikli insanlar tarıma yön verecekler. Tarım pandeminin de etkisiyle önemli bir hale gelmiştir" sözlerini kullandı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal