Öğrenciler bu sorunun cevabını arıyor: YKS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? 2022 yks, tyt ydt sonuçları

Milyonlarca adayın giriş yaptığı üniversite sınavı için son adıma gelindi. YKS, AYT ve YDT olmak üzere 3 ayrı sınava katılanların gözleri sonuçlara çevrildi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların neticesinde sonuçların ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. Üniversite sınav sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları belli oldu mu? İşte detaylar...

13.07.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-09:03) Öğrenciler bu sorunun cevabını arıyor: YKS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? 2022 yks, tyt ydt sonuçları

Üniversite sınav sonuçları için adaylar heyecanlı bekleyişe başladı. TYT, AYT ve YDT olarak 3 farklı kategoride gerçekleştirilen üniversite sınavının sonucu milyonlar tarafından araştırılmaya başlandı. Üniversite sınav sonuçlarını merakla bekleyenler için zaman azaldı. Peki, 2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

YKS sonuçları açıklandı mı? 

18-19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen üniversite sınavı için heyecanlı bekleyiş sürerken henüz sonuçların açıklanmadığı da ortada. Fakat hayallerinin peşinden giden milyonlarca sınava giren aday ne zaman sonuçların açıklanacağını araştırmaktadır. 

2022 YKS sonuçları açıklandı mı?

2022 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 

ÖSYM tarafından yapılan sınavlar bütün hızıyla devam ederken sınav takvimi ise ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulmaktadır. 2022 YKS sonuçlarının 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacağı belli oldu. 

YKS sınav sonuçları erken açıklanır mı? 

Üniversite sınav sonuçlarının erken açıklanır mı sorusuna yanıt arayanlar için henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Herhangi bir açıklama geldiğinde değerli okurlarımız için haberimizde detaylara yer verilecektir. 

YKS sonuç sorgulama

YKS sonuç sorgulaması nasıl yapılır? 

Adayların ev adreslerine herhangi bir posta gönderilmeyecektir. ÖSYM'nin resmi sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr bu adres üzerinden adaylar TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak sonuçlarım bölümünden bilgilerine erişebilmektedir. 

YKS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu 

2022-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2022 Haziran ayının son haftası içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Okulların bilgilerinin bulunduğu tercih kılavuzu herhangi bir dağıtma ya da satışı gerçekleşmeyecektir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal