Oğluna lüks araç almak isteyen anne: Milyonlarını kaptırdı!

Dolandırıcılık vakasına bir yenisine İstanbul’dan eklendi. Kurban seçilen mağdur anne Zülal A., oldukça bilinen bir satış sitesinden Porsche marka aracın satıldığını gördü. Satıcı ile doğrudan iletişim kuran anne, araç için anlaştı ve hesaba para gönderdi. Olay ise bundan sonra başladı! Film sahnesi gibi dolandırıcılık olayını sizin için araştırdık. İşte detaylar…

27.01.2024-11:29 - (Son Güncelleme: 27.01.2024-17:29)

Olay 5 Ekim 2023 tarihinde meydana geldi. Bilindik siteden oğluna lüks araç almak isteyen anne iş kadını Zülal A., taraflarla iletişime geçtikten sonra hep birlikte ekspertiz (Bir kuruluşlara ödedikleri ücreti de krediyi kullanacak olan tüketiciye yansıtılması) kadar gidildi ve araç devri için notere geçildi. Anne 6.5 milyon lirayı araç satıcısının verdiği hesap numarasına attı ancak araç satıcısı, paranın yanlış hesaba havale edildiğini bahane ederek olay yerinden kaçtı. Milyonları giden annenin şikayeti üzerine yakalanan dolandırıcı ifadesinde kendisinin dolandırmadığını söylese de tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Olay yerine belinde silah olan biri geldi!

Lüks araç almak isteyen anne dolandırıldı

Porsche marka lüks aracı beğenen Zülal A., yapılan pazarlık sonrası 6 milyon 500 bin liraya aracın satışı için anlaşmaya varıldı. Bahçelievler'de bulunan ekspertizde buluşan taraflardan satıcı olduğunu iddia eden ve kendisini Furkan olarak tanıtan kişi gelmedi. Onun yerine belinde silah bulunan ve Furkan adlı kişinin koruması olduğunu söyleyen kişi gelerek işlemleri kendisinin yapacağını ifade etti.

Milyonları korkarak hesaba yatırdı!

Furkan isimli şahıs telefon üzerinden Zülal A., ile telefon görüşmesi üzerinden satışı bu şekilde yapacaklarını söyledi. Tüm işlemlerin hallolmasının ardından notere giden taraflardan Furkan isimli şahıs anne Zülal A.'ya parayı hesabına yatırmasını istedi. Koruma olduğunu iddia eden kişinin de baskılarıyla kendilerine verilen IBAN numarasına Zülal A., 6 milyon 500 bin lira tutarında para havale etti.

‘‘Yanlış İBAN’a gönderdiniz’’ bahanesi!

Lüks araç almak isteyen anne dolandırıldı

Bir süre sonra paranın kendi hesabına gelmediğini söyleyen Furkan isimli şahıs Zülal A'ya tekrar kontrol etmesini söylediğinde paranın başka IBAN adresine gönderildiğini yanlışlık olduğunu iddia ederek satıştan vazgeçtiğini söyleyip kaçtı. Dolandırıldığını anlayan anne Zülal A. karakola giderek şikâyetçi oldu. Şikayetinde paranın kasıtlı bir şekilde farklı iban adresine attırıldığını söyleyen Zülal A., sitedeki ilanın sahte olduğunu ve dolandırıcıların cezalandırılmasını talep etti.

Zülal A. halen parasını alamadı!

Lüks araç almak isteyen anne dolandırıldı

Yapılan şikâyet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında telefon numarasında tespit edilen dolandırıcı hemen de yakalandı. Gerçek adı Şahin Ö., olduğu öğrenilen dolandırıcı ifadesinde kendisinin olayla alakasının bulunmadığını ve isminin karıştırıldığını söyledi. İfade sonrası şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne Zülal A. halen parasını alamazken, olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal