Öğleden sonrası kritik: Gram altın fiyatı düşmeye devam edecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne?

Güne değer kaybı ile başlayan gram altındaki son durum vatandaşlar tarafından takip edilmeye devam ediyor. Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatlarının son durumu araştırılıyor. Peki Gram altın fiyatı düşmeye devam edecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? Soruların yanıtı haberimizde...

18.08.2022-10:37 - (Son Güncelleme: 18.08.2022-10:37) Öğleden sonrası kritik: Gram altın fiyatı düşmeye devam edecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne?

Merkez Bankası’nın Ağustos ayına yönelik faiz kararının açıklanmasının öncesinde altın fiyatlarındaki hareketlilik arttı. Gram altın fiyatı güne aşağı yönlü bir gidişat ile başlarken, ekonomi uzmanları olağanüstü bir durum olmadığı sürece altın fiyatlarında bir duraklama yaşanacağını tahmin ediyor.  Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatlarının son durumu araştırılıyor. Peki Gram altın fiyatı düşmeye devam edecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? 

Altın fiyatlarında son durum ne? 

Gedik Yatırım Danış. Genel Müdür Yrd. Eda Karadağ, ONS altınının piyasaları ikiye böldüğünü ifade etti ve ‘’ABD'de açıklanan istihdam verileri altın fiyatlarını baskılamış durumda. Hafta başı ile birlikte altında yüzde 1'lik bir kayıp var. Eğer ons altın, 1782 dolar seviyesinin altında hareketini devam ettirirse haftanın geri kalanında bu düşüş beklentisi biraz daha sürebilir. Bu hafta altın fiyatlarında çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Fed toplantısının verileri takip edilmeli. Biraz o taraf hareket yaratabilir. Ama çok olağan dışı bir durum olmadığı sürece altın biraz bekleme sürecine girecek diye düşünüyorum.’’ diye konuştu.

altın fiyatları son durum

18 Ağustos 2022 güncel altın fiyatları şu şekilde:

Gram altın dün 1.028 TL'de iken Merkez Bankası faiz kararı öncesi geriledi. Gram altın güncel fiyatı bugün 1.017 TL'den başladı

Çeyrek altın 1.691 TL'den işlem görüyor

Cumhuriyet altını 6.744 TL'den işlem görüyor.

Yarım altın 3.385 TL'den güne başladı.

ONS altın 1.776 dolar seviyelerine düştü

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) alacağı faiz kararının bugün açıklanması bekleniyor. Uzmanlar TCMB’nin faizi sabit tutma politikasına devam edeceğini tahmin ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal