Ofsayt gün ışığı kuralı nedir? Futbola radikal değişiklik geliyor!

FIFA Küresel Futbol Geliştirme Direktörü olan Arsene Wenger'in sunduğu Ofsayt gün ışığı kuralı ile gündemin ortasına düşmüştür.Peki Ofsayt gün ışığı kuralı nedir?Futbola radikal değişiklik mi gelmektedir? sayfamızın devamından haberimizi okuyabilirsiniz.

03.04.2022-20:20 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-16:48) Ofsayt gün ışığı kuralı nedir? Futbola radikal değişiklik geliyor!

FIFA Küresel Futbol Geliştirme Direktörü olan Arsene Wenger'in önerdiği ofsayt kuralı ,İtalya Futbol Federasyonu'nun dikkatini çekmiştir ve Serie A ve B u18 liglerinde ofsayt kuralı ile ilgili testler yapacaklarını söylemişlerdir. İtalya hakemler birliğinin verdiği destekler ile projeyi bu hafta sonu olan maçlarda başlatacaklarını ve FIFA'nın gözetemiyle lig boyunca devam edecek maçlarda'da  test edeceklerini açıklamışlardır.Geçen hafta C klasmanında olan özel bir grup hakem ve yardımcı hakemlerle gerçekleştirilen özel toplantıda teorik ve uygulamalı testler yapılmış ve teknik analizler incelenmiştir.


Peki merak edilen gün ışığı kuralı nedir ?

VAR'ın devreye girmesiyle ,daha da karışıklığa sebep olunca ,Arsene Wengerin gün ışığı kuralını öneri olarak sunmuştur. Atak oyuncusunun ofsayt olması için vücudunun görünürde, rakip oyuncusundan ayrılması ve iki oyuncu arasındaki gün ışığı olması durumunda ofsayt tartışmasını daha aza indireceğini belirtmiştir.Ama yaptığı bu öneri FIFA tarafından daha değerlendirilmemiştir ve IFAB'a iletilmemiştir.İlerleyen zamanlarda eğer FIFA 'ya gönderilirse nasıl bir dönüş olacağını sabırsızlıkla bekliyor ve sizlerle paylaşıyor olacağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal