Ödemenizi alın! Devletten 600 TL nakit ödeme! Parayı alacak isimler belli oldu!

Devletin destek ödemelerine bir yenisi eklendi. ihtiyaç sahibi kişilere nakit olarak ödenecek olan destek için açıklama yapıldı. Bu sabah yapılan açıklamaya göre eşini kaybeden kadınlar için devletin 600 TL nakit destek vereceği açıklandı. Peki, ödemeyi kimler alabilecek? Detaylar haberimizde..

14.05.2022-10:32 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-10:32) Ödemenizi alın! Devletten 600 TL nakit ödeme! Parayı alacak isimler belli oldu!

Ülkemizde destek ödemelerden yararlanan birçok vatandaş var. Devletin sunduğu ödemelere bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor. Devlet verdiği destekleri arttırmaya devam etmekte. İhtiyaç dahilinde olan fakat bir sosyal güvencesi olmayan kadınlara 2 ayda bir olmak üzere destek veriliyor. 

Kimliğinizle başvurun 

Devlet tarafından ödenen bu desteğe halk arasında dul maaşı da denmektedir. Resmi nikahlı olduğu eşi hayatını kaybettiğinde sosyal güvencesi olmayan kadın için geçerli olan bu maaş, kimlikle olan başvurularda ihtiyacı olanlara verilmektedir. 

Aylık 275 TL olan ödeme iki ayda bir yatırılır. 550-600 TL gibi bir rakam iki ayda bir düzenli olarak hesaplara aktarılmaktadır.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvurmak isteyenlerin öncelikle koşulları taşıması gerekmektedir. Resmi nikahlı eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan tüm kadınlar bu destekten faydalanabilmektedir. Başvurular için valiliklerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılması gerekmekte. Kimliğiniz ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır. 

Başvuruda bulundu iseniz isminizi öğrenmek için E-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.ödeme

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal