O tarihte o şehre lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji uzmanından nokta tespit

Havalar düzelmeye başlamışken vatandaşlar hava derecelerinin bu şekilde yüksek gideceğini düşünüyordu ta ki Meteoroloji uzmanından açıklamalar gelene kadar! İstanbul'da kar yağışı beklenmese de Meteoroloji uzmanı Ali Bakır 7 Mart'ı işaret etti.

04.03.2024-13:39 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-13:46) O tarihte o şehre lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji uzmanından nokta tespit

Özellikle son 2 haftadır birçok ilde hava dereceleri yükselmeye başladı. Vatandaşlar bahar geldi müjdelerini çevresiyle paylaşmaya başlamışken Meteoroloji uzmanından uyarı geldi. Son günler içerisinde hava sıcaklığının gün geçtikçe arttığı İstanbul’da 7 Mart tarihi itibariyle lapa lapa kar yağacak. Meteoroloji uzmanı Ali Bakır'ın verdiği bilgilere göre; 7 Mart 2024 tarihinden itibaren yoğun kar yağışı şehri etkisi altına alacak. 

İstanbul'da kar yağışı

İstanbul’a bu sene bahar gelmeyecek!

İstanbul’lu vatandaşlar kış bitmeden kar beklediklerine dair paylaşımlar yaparken, Mart ayına kadar beklenen kar yağışı görülmedi. Üstüne birçok Meteoroloji uzmanı da bu sene İstanbul’da yoğun bir kar yağışı beklenmediğini dile getirince, vatandaşlar umudunu kesmişti. Son günler içerisinde hava derecelerinin de yükselişe geçmesinden kaynaklı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarla kar yağışının beklenmediğini kesinleştirilmişti. Lakin gelen son bilgiler doğrultusunda; vatandaşların umut ettiği kar yağışı 7 Mart 2024 tarihinde başlayacak. Meteoroloji uzmanı Ali Bakır tarafından aktarılan bilgiler kapsamında; 3 gün sonra kuvvetli bir kar yağışının başlayacağı ve İstanbul’u da etkisi altına alacağı paylaşıldı. 

Meteoroloji uzmanı X hesabından kar yağacağını duyurdu

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi, vatandaşların kar yağmasına yönelik umutlarını çöpe atmasına sebebiyet vermişti. Kış bitmeden kar yağacağını yönelik umutlarını bir kenara bırakan İstanbullular baharın geldiğini de kabullenmişti. 

İstanbul'da kar yağışı

Ancak beklenen umutları yeşertecek haber Meteoroloji uzmanı Ali Bakır’dan geldi. Uzman Ali Bakır, X isimli sosyal medya platformu üzerinden Avrupa Yakası ve beraberinde Batı Karadeniz'de 7 Mart 2024 akşamı kar yağışının etkili olacağını paylaştı. Güncel olarak İstanbul’da hava derecesi 14 dereceye kadar yükselmişken, vatandaşlar 3 gün sonra nasıl kar yağacağına yönelik araştırmalara başladı bile…

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal