Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den bugün meydana gelen Kahramanmaraş 4,7 deprem hakkında ilk açıklama: "2 sene boyunca devam edebilir"

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, bugün 11.26’da Kahramanmaraş’ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem hakkında Haber365’e özel açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

04.03.2024-13:21 - (Son Güncelleme: 04.03.2024-18:03) Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki’den bugün meydana gelen Kahramanmaraş 4,7 deprem hakkında ilk açıklama: "2 sene boyunca devam edebilir"

Türkiye 6 şubat depreminin ardından artçı depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Yüksek Mimar ve İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Türkiye’de yaşanan artçı depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘‘2 sene boyunca artçı deprem bekliyoruz!’’

Türkiye deprem bölgesidir ve 6 Şubat gibi şiddetli bir deprem geçirmesi sebebiyle 2 sene boyunca en düşüğü 3 büyüklüğünde en yükseği de 5 olacak şekilde artçı depremler beklediklerini ifade eden Moriwaki bugün yaşanan 4,7 büyüklükteki depremi şu ifadelerle açıkladı: ‘‘ Büyük depremler sonrası artçı depremler daima meydana gelebilir. Bunu biz 2 sene boyunca bekleriz. 6 Şubat depreminin üzerinden 1 sene geçti. 1 sene daha artçı sarsıntıları bekliyoruz. Endişelenmemek gerekir. Gemlik, Konya ve Ege Bölgesi’nde de çok sık olur. Zamanla artçılar azalır.’’

Hangi bölgelerde deprem bekleniyor?

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, bugün 11.26’da Kahramanmaraş’ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem hakkında Haber365’e özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de hangi bölgelerde deprem beklediklerini söyleyen Moriwaki, ‘‘ 3 ayrı yeri saymamız mümkündür. 1’incisi deprem Kıbrıs’a doğru gidiyor diyebiliriz. 2’incisi Bingöl Karlıova, Muş, Bitlis, Ege Bölgesi’nde küçük depremler bekleniyor. Ancak Marmara Bölgesi’nde 7,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor. Ayrıca İnegöl Bursa, Balıkesir ve Çanakkale’de de beklediğimizi ifade etmek isterim’’ dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal