O şehirde Mart sonunda yaz yaşanıyor! Hava 32 dereceyi buldu: Vatandaş denize koştu

Ülke genelinde hava sıcaklıkları artış göstermeye devam ederken, Antalya'da hava sıcaklığı 32 dereceye kadar yükseldi. Vatandaş Mart ayının sonunda yaz aylarını yaşıyor.

30.03.2024-17:36 - (Son Güncelleme: 30.03.2024-17:36) O şehirde Mart sonunda yaz yaşanıyor! Hava 32 dereceyi buldu: Vatandaş denize koştu

Geçtiğimiz hafta içerisinde 81 ilde hava derecelerinde düşüşler yaşanmıştı. Yer yer yağmur, kar ve fırtına uyarıları verilmeye devam edilirken, birkaç gün içerisinde hava dereceleri artışa geçti. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde dereceler 25 dereceye kadar yükseldi. Ege - Akdeniz kesimlerinde ise bugün itibariyle derecelere 30’un üstünü gösteriyor. Özellikle Antalya’da 32 dereceye yükselen hava sıcaklığı, vatandaşın denize akın etmesini sağladı. Mart ayının sonunda vatandaşlar şimdiden denize girmeye başladı.

O şehirde Mart sonunda yaz yaşanıyor! Hava 32 dereceyi buldu: Vatandaş denize koştu

Geçtiğimiz hafta hava dereceleri 15’in altındaydı 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara, İstanbul, Eskişehir başta olmak üzere bir çok şehirde peş peşe sağanak yağmur, kar ve fırtına uyarıları verilmeye devam ediliyordu. Özellikle Ankara ili ve ilçelerinde yer yer kar yağışı ve fırtına için belediyelerden tedbir mesajları iletildi. Bu hafta ortasından sonra ise havalar ani olarak 8 derece yükselişe geçti. Bugün itibariyle Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi şehirlerde hava dereceleri 25’in üzerine çıktı. Antalya, Mersin, İzmir gibi şehirlerde ise dereceler 32’yi görmüş durumda. Antalya'da birçok vatandaş Mart ayının sonunda 32 derece hava sıcaklığından faydalanarak serinlemek için sahil kesimlerine koştular.

Doğu bölgelerinde hava- 6’ye kadar düşüyor

Ege - Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklıkları 32 dereceyi görmüşken, Doğu bölgelerinde ise soğuk kış günleri yaşanmaya devam ediliyor. Özellikle Ardahan Kars gibi şehirlerde hava dereceleri -6’ye kadar düşüyor. Ülke genelinde farklı hava koşulları görülmeye devam ederken, Meteoroloji uzmanları Doğu bölgesi ve Akdeniz Ege bölgesindeki derece farklılıklarının 30’un üstünde olduğunun altını çiziyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal