O gün geldi! Bakırköy - Kirazlı Metro Hattı‘nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'un ulaşım sorunlarına çözüm olacak önemli projelerden biri olan Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda tamamlanan çalışmaların ardından açılış için beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın resmi açılışını gerçekleştirecek..

09.03.2024-13:13 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-16:32) O gün geldi! Bakırköy - Kirazlı Metro Hattı‘nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek!

Türkiye'de ulaşım alanındaki büyük yatırımlar, İstanbul'u son 20 yılda demir ağlarla ördü. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen metro projeleri, vatandaşlara dev bir hizmet sunuyor. Bu kapsamda, İstanbul'a yeni bir metro hattı daha ekleniyor. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın açılışı için beklenen gün geldi. Metro hattındaki çalışmalar tamamlandı ve açılış yarın, 10 Mart'ta saat 17.00'da gerçekleştirilecek.


İstanbul’da metro ağı 139 kilometre

Bakan Uraloğlu'nun bugün yaptığı açıklamada, "İstanbul'da metro ağlarımız 139,3 kilometredir" ifadesine yer verildi ve konuşma şu şekilde paylaşıldı:

"Raylı sistemleri güçlendiren projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattımızın ardından yarın Cumhurbaşkanımız İstanbul'un en önemli kent içi ulaşım problemlerinden biri olan metro hattımızı başarıyla tamamlayarak hizmete açıyoruz. İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistemler ağlarıyla donatma çalışmalarında son yıllarda büyük bir yol kazandık. 2023 yılında İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattını ve Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı, bu yıl ocak ayı içerisinde Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metro hattımızı, 2 hafta önce de Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tüm bu projelerle İstanbul'da yapımını tamamlayıp halkımızın vatandaşımızın hizmetine sunduğumuz metro ağlarımız 139,3 kilometredir."


8.4 kilometrelik hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak

Yeni Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın, 8.4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşan ve saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi. Yapılan açıklamada, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın entegre olduğu bölgelerin, Bakırköy'den başlayarak Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğu vurgulandı. Ayrıca, hattın Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı ile, İncirli İstasyonu'nda Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray ile, Bakırköy İstasyonu'nda İDO Deniz Otobüsleri ile entegre olacağı ifade edildi.

Seyahat süresi 30 dakika olacak

Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın seyahat sürelerini açıkladı. Buna göre, metro hattının Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasında ise 30 dakika olacak. Bu yeni hat, vatandaşlara kısa ve hızlı seyahat imkanları sunarak ulaşım sürelerini önemli ölçüde azaltacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal