Ankara için DEM'den Yavaş'a yeşil ışık: 3 ilçede adaylarını geri çektiğini açıkladı!

Yerel seçim için ittifaklar gün yüzüne çıktı. CHP ve DEM’in beraberliğinin bir ifşası daha kendisini belli ettirdi. DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP için Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde adaylarını geri çekti. Yapılan bu ortaklık CHP tabanında da eleştirilere sebep oldu.

09.03.2024-12:35 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:38)

Yerel seçimlerde 'Kent Uzlaşısı' adı altında yapılan ittifakta birçok il ve ilçede CHP ve DEM aday çıkarmama kararı aldığı görülüyor. Büyükşehirlerde ilçelerin bölüşüldüğü öğrenilen bu ittifakta diğer şehirlerde olduğu gibi Ankara'da da benzer bir yol izlendi. DEM Parti, Ankara'da Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde aday çıkarmadı. 

‘‘Ankara bize oy vermeli’’

CHP'ye bırakılan ilçeler hakkında DEM'in Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan açıklamada bulunarak şu ifadelere yer verdi: ‘‘Aday çıkarmadık ancak meclis üyesi olduğumuzun altını çizmek isterim. Şu partiyi destekleyin diye bir tutumumuz yok. Ankara'da 5 yıl geçti. Durum çok farklı. Şu anda Ankara'nın solsosyalist seçeneği biziz. Ankara'daki kadınlara, solsosyalist, Türk, Kürt, LGBTİ ve kadınlara sesleniyoruz. Bize oy vermeliler" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın dilinden düşürmediği: PKK

Geçtiğimiz dönemlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı canlı yayında büyük bir skandala imza atarak teröristbaşı Abdullah Öcalan için "Apo Bey" ifadesini kullanmıştı. İktidar koltuğuna oturabilmek için bir yandan terör örgütü güdümündeki DEM ile ortak hareket eden Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanabilmesi oldukça zor göründüğü iddia ediliyor. Yavaş'ın söylemleri bununla sınırlı olmadığı da görüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimleri miting için gittiği Van'da bir kişinin kendisine Selahattin Demirtaş'ın hapisten çıkarılması isteklerine yönelik de, "İnşallah" ifadesine yer vermişti.

CHP ve DEM ittifakı

Yavaş’ın sanayi yatırımlarına yaptığı yorum!

Yavaş 1 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Manisa'da Millet İttifakı mitinginde, "Artık boş lafa karnımız tok. O Anadolu Gemisi, şimdi İzmir'e geldi. Ayın 15'inden sonra gidecek. İHA, SİHA lafı da duymayacaksınız" şeklinde çarpıcı cümleler kurmuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal