Nuri Alço'dan sevenlerini üzecek haber: Usta oyuncu yoğun bakıma alındı

Türk Sinemasının tanınan yüzü Nuri Alço, aniden fenalaşması sonucu hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Alço'nun bilinci kapalı olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

06.04.2024-18:55 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-19:38)

Yeşilçam efsanelerinden Nuri Alço’dan hayranlarını üzecek bir haber geldi.

Nuri Alço yoğun bakıma alındı

Magazinkolik’te yer alan habere göre; 73 yaşındaki usta sanatçı, bayram tatilini değerlendirmek için memleketi Eskişehir’e eşinin yanına gitti. Aniden fenalaşan Alço, Eskişehir Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılırken beynine pıhtı attığı ve yoğun bakıma alındığı öğrenilen usta oyuncunun bilincinin de kapalı olduğu belirtildi.

Nuri Alço kimdir?

26 Nisan 1951'de Eskişehir'de doğan Nuri Alço, baba tarafı Pomak asıllı Bulgaristan göçmenidir. Dedesi Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço'dur. Yaptığı askerlikten sonra Eskişehir'deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Millî Takımında profesyonel olarak voleybol oynamasının ardından kısa bir süre bankacılık ve Pfizer ilaç şirketinin ilaç mümessilliği ile şirket temsilciliğini yaptı. Ardından çevresinin yönlendirmesi üzerine 26 yaşında Günaydın ve Saklambaç gazetelerinde mankenlik de yapmaya başladı. 1974 yılında Okan Uysaler'in kendisine rol vermesiyle Yeşilçam’a geçti. Daha sonraki süreçte Türker İnanoğlu'nun tavsiyesiyle 'Yakışıklı Kötü Adam' rollerine geçti. Yeşilçam'da genellikle tecavüzcü ve kötü adam rollerini oynamıştır. 80'li yılların erotik simgelerinden Ahu Tuğba ile bazı filmlerde rol almıştır. Benzemez Kimse Sana programının ikinci sezonunda yarışmıştır. Günümüzde de sinemacılık kariyerine devam etmektedir.

Nuri Alço’nun filmleri

Ah Bu Ne Dünya Saldun, Sönmüş Ocak, Feryada Gücüm Yok Oğuz, Günaha Girme Erol, Islak Mendil Nuri, Nasıl İsyan Etmem Yalçın, Hasret Sancısı, Yakılacak Kadın Fehmi, Bir Sevgi İstiyorum, Yosma Selim, Kayıp Kızlar Reşit, Taçsız Kraliçe Altar Hunka, Katiller de Ağlar, O Kadınlardan Biri, Tele Kızlar Yusuf, Yakılacak Kadın, Alın Yazım, Ayrılamam Şehmuz, Sevgi Çıkmazı, Aşk Ve Kin Nejat, Hayat Köprüsü Nuri, Vazife Uğruna Naci, Akrep, Kurtar Beni Fettah, Kader Utansın Tarık, Yavrumu Kurtarın, O Bir Melekti Adnan, Bir Aşk Bin Günah, Kavgamız, Polis Dosyası, Sözde Kızlar Behiç, Yabancı, Can Borcu, Deliler Kudurunca, Bir Kral, Yaz Aşkları Hakan, Cinayet Masası, Kır Çiçekleri, Yaralı Kurt, Şahin, Dilan Derviş, Ömerçip Psikopat Nuri, Sen Küçüksün, Şubat Soğuğu Arif Zorlukaya, Düzen, Ver Elini İstanbul Rıza, Can Pazarı, Acı Ekmek, Akbabalar, Meçhule Gidenler, Nekrüt Vahit, Koca Kafalar (Kendisi), Sonsuz Nuri, Nene Hatun (Kumandan), Günah Keçisi (Kendisi), Krallar Kulübü (Cumali), Temel ile Dursun İstanbul'da (Kendisi), Vezir Parmağı, Karımı Gördünüz mü ? (Tayfun), Vallahi Hortladı (Nuri Hoca)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal