Nu Varyantı Dünya Sınırlarını Kapatıyor, Yeni Karantinalar Yolda!

Nu mutasyonunun Afrika dışında görülmesi üzerine İngiltere ve Fransa 7 ülkeye seyahat yasağı getirdiğini açıkladı.

26.11.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 05.12.2021-11:04) Nu Varyantı Dünya Sınırlarını Kapatıyor, Yeni Karantinalar Yolda!

İLK OLARAK AFRİKA KITASINDA ORTAYA ÇIKTI

Uzmanların araştırmaları sonucunda ilk defa Afrika kıtasında ortaya çıkan Nu mutasyonu şimdiye kadarki en hızlı mutasyon geçiren varyant olarak kayıtlara geçti. Varyantın bu kadar hızlı yayılması devletler arasında paniğe yol açarken, bazı ülkeler Nu varyantının görüldüğü ülkelere seyahat yasağı getirdi.

İNGİLTERE DURUMDAN RAHATSIZ 3. DALGA BAŞLAYABİLİR

Afrika ülkelerinde ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra çevre kıtalara sıçrayan Nu varyantı hakkında açıklamalarda bulunan İngiliz yetkililer durumdan rahatsızlıklarını belirten şu açıklamaları yaptı;  “Şu ana kadar izlediğimiz en endişe verici varyant. Delta varyantından çok daha büyük bir endişe oluşturuyor ve dünya genelinde yeni koronavirüs dalgalarına sebep olabilir”

İNGİLTERE 6 ÜLKEYİ KIRMIZI LİSTEYE ALDI

Nu varyantının görüldüğü, Botswana, Namibya, Zimbabve, Lesotho ve Eswatini ülkeleriyle birlikte Güney Afrika’yı kırmızı listeye alan İngiltere bu ülkelere seyahat yasağı getirirken yaptığı araştırmalar sonucunda yasaktan önce bu ülkelerden İngiltere’ye günde ortalama 700 yolcu geldiğini tespit ettiklerini açıkladı.

FRANSA 7 AFRİKA ÜLKESİNE SEHAYAT YASAĞI GETİRDİ

İngiltere’nin aldığı kararların benzerini uygulayan Fransa 7 Afrika ülkesine seyahat yasağı getirdi.  Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini ülkelerinden gelen kişileri ülkeye almayacağını açıklayan Fransız yetkililer konu ile ilgili şu sözleri söyledi; "Fransa, özellikle endişe verici korona virüsün yeni bir mutasyonu nedeniyle Güney Afrika da dahil olmak üzere 7 güney Afrika ülkesinden gelenleri askıya alıyor"

NU MUTASYONU İSRAİL’E SIÇRADI

Kayıtlara geçen en hızlı yayılan ve en çabuk mutasyona uğrayan Nu varyantı Afrika kıtasının dışında ilk defa İsrail’de kayıtlara geçti. Yetkililer aldıkları önlemleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. İsrail Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada virüse uğrayan kişilerin tespit edilmesi için detaylı çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

AFRİKA ÜLKELERİ SINIR KAPILARINI KAPATIYOR

Yapılan son açıklamalarda salgınla mücadele etmek isteyen Afrika ülkeleri sınırlarını kapatacağını açıkladı. Sınırlarını kapatacak olan ülkelerin listeleri ise şu şekilde;  Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabve, Botsvana, Lesotho ve Namibya'ya kapılarını kapatırken Ruanda da Güney Afrika Cumhuriyeti, Zambiya ve Zimbabve.

JAPONYA SINIRLARINI KAPATTI

Japonya Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu yaptığı açıklamada, Hindistan, Yunanistan, Romanya ile ABD'nin Colorado, Hawai, Minnesota ve New York eyaletleri çıkışlı yolculara yönelik önlemlerin artırılacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bu bölgelerden gelen kişiler,  14 günlük karantinalarının ilk 3 gününü belirli tesislerde geçirecek.

4 ÜLKEYE SIKI TEDBİRLER GELDİ

Yapılan açıklamaların devamında salgının ülke genelinde yayılmasını önlemek için sınırların kapatılacağını belirten Matsuno Hirokazu  Mozambik, Malavi, Botsvana, Esvatini, Lesotho, Namibya, Güney Afrika, Zimbabve ve Zambiya'yı "daha sıkı tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine eklediğini basın çalışanları ile paylaştı.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ SINIRLARI KAPATMAYIN DEDİ

Dünya Sağlık Örgütü yeni varyant ile yaptığı açıklamada bulaşma hızının hızlı olması hastalığın şiddetli geçeceği anlamına gelmediğini belirterek dünyaya sınırları kapatmayın çağrısı yaptı.

KORONAVİRÜS NEDİR?

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen kovid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs 2019 yılının aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkmasıyla birlikte dünyayı etkisi altına aldı. Hastalığın başlangıç kaynağı henüz netlik kazanmamıştır. Ancak eldeki veriler, Çin’in Wuhan bölgesindeki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanları işaret etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal