Noterlerde Yeni Dönem 2022’den İtibaren Başlıyor

Noterlerde 2022 senesinde parmak iziyle kimlik doğrulama sisteminin pilot uygulamasına başlanacak. Uygulamanın başlamasıyla ilk olarak tapuda sahtecilik olmakla beraber birçok işlemde usulsüzlük engellenecek.

09.09.2021-16:28 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-18:01) Noterlerde Yeni Dönem 2022’den İtibaren Başlıyor

Noterlerde yeni döneme başalanıyor. 2022 yılında hayata geçecek uygulamayla parmak iziyle kimlik doğrulama sistemi için pilot uygulamaya başlandı. Yeni sistemle birlikte tapuda sahtecilik gibi usulsüz pek çok işleme engel olmak amaçlanıyor.

NOTERLERDE YENİ DÖNEM 2022'DE BAŞLIYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sahtecilik ve dolandırıcılığın önüne geçmek için pilot uygulamanın başlatıldığı kimlik doğrulama sisteminin, 2022 yılında bütün noterliklerde başlanacağının planlandığını belirtti. Noterliklerde kimlik sahteciliğinin engellenmesi amacıyla parmak iziyle kimlik doğrulama sistemi uygulanması için çalışmalara başlandı. Çalışmanın içeriğinde, Ankara'da yer alan 7, 12, 43, 61, 71 ve 74. noterlikler pilot noterler oldu.

Adalet Bakanı Gül, Ankara 74. Noterliği'nde sistemin tanıtımını yaptıktan sonra ilk örnek uygulamayı bizzat orada test etmiş oldu. Gerçekleştirilen ilk örnek işlem, Ankara 74. Noteri Hayrünnisa Zeren'in T.C. kimlik kartı ve parmak iziyle oldu.

Adalet Bakanı Gül, basın mensuplarına açıklama yaptı. Noterlik hizmetleriyle alakalı olarak çok önemli bir pilot uygulamaya başladıklarını belirtti. Vatandaşlar açısından noterlik hizmetlerinin güvenli bir sistem olduğunu söyledi. Gül, sözlerinin devamında, ‘Noterlikte vatandaşlarımız bazı iş ve işlemlerde mağduriyetlere maruz kalabiliyordu. Kötü niyetli bazı kişilerin işlemleri, uygulamalarında vatandaşlarımızın mali ya da hukuki birtakım sorunlar yaşadığına şahitlik ediyorduk. Özellikle tüm bu uygulamalara, haksızlığa son vermek adına çok önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yeni kimlik kartlarımızda çip uygulaması var biliyorsunuz, burada parmak iziyle kimlik doğrulama sistemi uygulamasını pilot olarak başlatıyoruz.’ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül, ‘Pilot olarak başlayan bu uygulamanın, 2022'de tüm noterliklerde hayata geçmesini bekliyoruz. Tüm bu uygulamalarla güvenli ve hızlı bir işlem süreci yapılmış olacak’şeklinde konuştu.

GEÇTİĞİMİZ YIL GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİNİN UYGULAMAYA BAŞLANDI

Gül, noterliklerde geçtiğimiz yıl güvenli ödeme sisteminin uygulamaya başlandığını belirtti. Başlatılan sistem sayesinde, sözleşmenin iki tarafın da güvenli bir şekilde işlem yapabileceğini belirtti. Bakan Gül, noterlik sistemini güçlendirmek istediklerini söyleyerek, ‘Noterlik işlemleri ne kadar güvenli olursa mahkemelere giden ihtilaflar, vatandaşlarımızın diğer vatandaşla ihtilafı daha da azalır’ dedi. Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin da test çalışmaları adına 18 noterliğe kullanılacak cihazların kurulumunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışmaların çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Sistemi, diğer noterliklere de yaygınlaştıracaklarını söyleyerek, böylece sahte kimlikle yapılan işlemlerin engelleneceği vurgulandı.  


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal