Tam Kapanmada Noterler Açık Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma sürecinin açıklanmasından sonra pek çok soru vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, noterler açık mı? PTT açık mı?

30.04.2021-15:39 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-15:43) Tam Kapanmada Noterler Açık Mı?

17 gün boyu devam edecek olan tam kapanma kararı sonrasında vatandaşlar noter çalışma saatlerini merak ediyor. Son Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 günlük tam kapanma sürecini duyurmasının ardından sokağa çıkma yasağında noterler kaçta açılıyor, tam kapanmada noterler açık mı, PTT açık mı gibi sorular araştırılmaya başlandı.

TAM KAPANMADA NOTER AÇIK MI? PTT AÇIK MI?

Koronavirüs tedbirleri neticesinde çalışma saatlerinde yapılan düzenlemeler arasında noterlerin de olup olmadığı konusunda toplum içerisinde büyük bir merak bulunuyor. Yapılan resmi açıklamalarda alınan kararla tam kapanmada noterler açık olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada tam kapanmadan muaf olacak kişilerin ve yerlerin de listesi yer aldı ve noter çalışanlarının da muaf tutulacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak olan tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağı bilgisini paylaştı. Cin, yapmış olduğu açıklamada, "Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek." ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA NOTERLER AÇIK MI?

Vatandaşların noterliklere gitmeden önce e-randevu sistemini de kullanabileceği bilgisini ifadelerine ekleyen Cin, bu süreçte çalışma saatlerinin, daha önce belirlendiği üzere 10.00-16.00 olacağını da belirtti.

TAM KAPANMADA PTT AÇIK MI?

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.),buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri yasaktan muaf olacaktır.

YENİ KARARLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

29 Nisan 2021 yani Perşembe akamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal