Norveç'te Kuran-ı Kerim yakanların son hali! İşte ilahi adalet!

Norveç'te İslam karşıtı olan SIAN (Norveç'in İslamlaştırılmasını Durdurun) grubunun lideri Lars Thorsen, Müslümanların yaşadığı bölgeye gelerek Kur'an-ı Kerim yaktı. Birçok kişi tarafından tepki çeken bu olaydan sonra Thorsen'in içinde bulunduğu araç kaza yaparak takla attı. Araçta bulunan 6 kişi yaralandı.

06.07.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-11:44) Norveç'te Kuran-ı Kerim yakanların son hali! İşte ilahi adalet!

Norveç'in başkenti olan Oslo'da İslam karşıtı olan SIAN grubu Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırıda bulundu. Müslümanların yaşadığı bölgeye gelerek kur'an-ı Kerim'i yolun ortasında yakan Lars Thorsen’in aracı kaza yaptı. Takla atan araçtan alevler yükselirken çevredekiler de olaya müdahale etti. Daha sonra araca binen Thorsen,  bu kez de kur'an-ı Kerim'i camdan dışarı fırlattı.

Olayın peşini bırakmadılar 

Kur'an-ı Kerim yakan Thorsen,  çevredekilerden tepki alırken olayın ardından iki kadının bulunduğu araç Thorsen’in aracının peşine düştü. İslam karşıtı grubun liderinin yer aldığı araç yolda taklalar attı. 

Aşırı sağcı grup liderinin bulunduğu aracın taklalar atması sonucunda alevler yükselirken aracı takip eden kadınlarda alevleri söndürmeye çalıştı. 6 kişinin yaralandığı kazada sağcı grubun aracına çarpan kadınlar  "kasten çarpmakla" suçuyla gözaltına alındı. Kadınların Alevlerin söndürüldüğü görüntülerin elinde olduğunu söyleyen polisler 2 kadını gözaltına aldı. 

Son yıllarda aşırı sağcı İslam karşıtı eylemcilerin İskandinav ülkelerinde Müslümanlara yönelik yaptığı saldırılar gündemde yer alıyor. 

Norveç'te Kuran-ı Kerim Yakan Sağcı Grup Kaza Yaptı

Thorsen’in eylemleri devam ediyor

Gözaltına alınan kadınlar ulusal yayın kuruluşu NRK’in elde ettiği bilgilere göre Pazartesi günü polis tarafından gözaltına alındığını ancak suçsuz olduklarını savunduğunu  açıkladı. Aşırı sağcı grubun lideri Thorsen, kazanın ardından kadınların yaptığını hoş olmayan davranış olarak nitelendirerek şaşırtıcı bir durum olmadığını ifade etti. 

Daha önce yaptığı olaylarla gündeme gelen Thorsen, ifade özgürlüğü aktivist olarak bilinmektedir. Katıldı olaylarda 3 kişi darp etmesi ve biber gazı sıkmakla suçlandı.

Şiddetin ardı arkası kesilmiyor 

2008 yılında kurulmuş olan ve Avrupa'daki diğer İslam karşıtı gruplarla birlikte çalışan SIAN,  daha önceden de Müslümanlara karşı saldır eylemlerinde bulundu. Yıllardır şiddet ve sonuçlanan eylemler içinde yer alan grup, Müslümanlara yönelik eylemlerine devam ediyor. 

Ulusal yayın kuruluşu NRK, Thorsen’in  polisten Kur'an-ı Kerim yakmak için izin istedi ancak polisin bu duruma izin vermediğini  ifade  etti. 

Müslümanlara Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan da daha önce Stockholm’de Kur'an-ı Kerim yakarak Müslümanları rahatsız etmişti. Hz Muhammed'e hakaret eden Paludan’a tepki gösteren 2 kişi gözaltına alınmıştı. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal