Norveç Polisi Oklu Saldırganı Tutukladı

Norveç'te bir markete oklu saldırı düzenlendi. Kimliği açıklanmayan şahıs elindeki ok ve yay ile 5 kişiyi öldürürken 2 kişiyi ağır yaraladı.

14.10.2021-09:04 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-10:19) Norveç Polisi Oklu Saldırganı Tutukladı

Norveç'in Kongsberg bölgesinde düzenlenen oklu saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ağır yaralandı. Polis ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda 37 yaşındaki bir Danimarkalı tutuklandı.

NORVEÇ'TE ORTALIK KARIŞTI

Kongsberg Emniyet Müdürlüğü'nden  yapılan açıklamada düzenlenen oklu saldırıda 5 kişinin saldırı esnasında öldüğünü, 2 kişinin ağır yaralandığını açıkladı. Ağır yaralanan bir kişinin de Coop adlı market çevresinde bulunan sivil polis olduğunu belirtti.

SALDIRGANIN AVUKATINDAN POLİSE TAM DESTEK

Norveç devlet televizyonu NRK kanalına açıklamalarda bulunan saldırganın avukatı Fredrik Neumann, Fredik ile sabaha karşı 05.00 sularında  görüştüğünü ve saldırının detaylarını anlatarak polise yardımcı olmak istediğini açıkladı.


TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Oklu saldırıyı gerçekleştiren şahsın yaklaşık bir saat sonra yakalandığını belirten Norveç  Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aas, oklu saldırının terör eylemi olma ihtimalinin göz önünde bulunduğunu söylerken sözlerine şu şekilde devam etti; "Olayın terör saldırısı olduğunu belirtmek için çok erken, şüphelinin sorgusu devam ediyor." dedi.

Güvenlik kamerası kayıtları dikkate alınarak yapılan açıklamada elinde ok ve yay ile markete giren saldırganın insanların üzerine rasgele bir şekilde ok attığı bildirildi.

GÖRGÜ TANIKLARI GÖRDÜKLERİ KARŞISINDA ŞOK OLDU

Olay yerinden geçen görgü tanıkları süpermarketten birkaç sokak ötede vücuduna ok saplanmış bir kadın cesedi gördüklerini polislere aktardılar.


İLK OKLU SALDIRI BU DEĞİL

14 Ekim tarihinde yaşanan oklu saldırı Norveç için bir ilk değil. 2010 yılında Anders Behring Breivik adlı Norveç vatandaşı gerçekleştirdiği oklu saldırıda 77 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Okları bittikten sonra sivil insanların üzerine ev yapımı el bombaları atan Breivik'i polisler vurarak durdurmuştu. 

Sağlık sorunları nedeniyle bir süre hapse girmeyen hastanede tutulan Anders Behring Breivik 2013 yılında çıkarıldığı mahkeme sonucunda 21 yıl ceza almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal