Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor?

Yurt dışına gitmeyi düşünenlerin bu sıralar merak ettiği konular arasında, Ülkelerin para birimleri yer almaktadır. Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor? İşte merak edilen konunun detaylarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

18.04.2022-01:39 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-01:39) Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor?

Yurt dışına gezmek için gitmeyi düşünenler veya tamamen yurt dışına taşınmayı düşünen vatandaşların merak ettiği konular arasında, Ülkelerin para birimleri yer almaktadır. Para biriminin merak edildiği ülkelerden biriside Norveç'tir.

Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor?

Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor?

Norveç'in merak edilen para birimi Norveç Kronu'dur. Kronun döviz piyasalarında ki kodu da NOK diye bilinmektedir.

Norveç kronu mu yoksa Türk Lirası mı daha kıymetli diye soracak olursanız, 1 Norveç kronunun karşılığı TL olarak 1,6953 tekabül etmektedir.

Norveç'e gezmeye gitmeyi düşünenler için ne kadar para gereklidir dersek, Norveç vizesinin ortalama bedeli 60 ile 140 Euro arasındadır. Bu ücretler tabi alınacak olan vizenin türlerine göre değişmektedir. Norveç'e hangi amaçla gidilecekse, bununla ilgili ayrıntılı paylaşımda bulunmanız gereklidir. Bu şekilde yetkili kişilerden ne kadar vize ücreti çıkacağını öğrenebilirsiniz. Ücretinizi ilk başta ödemezseniz eğer vize işleminiz de gerçekleşmez. 

Norveç para birimi nedir, hangi para birimini kullanıyor?

Norveç kronu neye göre artış sağlamaktadır?

Norveç kronu, ülkenin en büyük ihracatı olan petrolden artış sağlaması beklenmektedir. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının artışlarıyla gelecek aylarda devam edileceği ön görülürken, petrol gelir kaynağının desteği sayesinde Norveç ekonomisi bu sene 1,6 ile 2018 'de %1,8 büyüme göstereceği tahmin edilmektedir.

Asgari ücret Norveç'te kaç kron?

Norveç'te çalışma saatleri günlük 7,5 saattir. Saatlik çalışmanızın karşılığı ise 180 değil 150 kron olarak geçmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal