Norveç: BM Küresel Coronavirüs Fonu Oluşturacak

Norveç’in bugün yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in coronavirüsün yayılmasını önlemek ve dünya genelinde hastaların tedavisini desteklemek amacıyla bir fon oluşturacağı ifade edildi.

23.03.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-13:03) Norveç: BM Küresel Coronavirüs Fonu Oluşturacak

Fonun amacının ise, zayıf sağlık sistemlerine sahip gelişmekte olan ülkelerin krizi kontrol altına almalarına yardımcı olmak olduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletlerin bu hafta resmi bir açıklama yapabileceği de ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soereide verdiği demeçte, “Özellikle de en fakir ülkelerdeki taleplere cevap verebilmemiz için, bunların mümkün olduğunca erken olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Dünya genelinde coronavirüs sebebiyle 14 bin 500 kişiden fazla can kaybı yaşandı.

Afrika'da Angola, Eritre ve Uganda ilk vakalarını onaylarken Mauritius, virüsün yayılmasının önüne geçebilme çabalarına rağmen ilk can kaybını kaydetti.

Orta Doğu'da ilk iki coronavirüs vakası pazar günü yoğun nüfuslu Gazze Şeridi'nde doğrulandı.

Perşembe günü ABD Genel Sekreteri Antonio Guterres, zengin ülkeleri sadece vatandaşlarını düşünmekle kalmayıp, daha az hazırlıklı olan ülkelerin krizle başa çıkmalarına yardım etmeye çağırdı.

“Zengin bir ülke, yalnızca kendi vatandaşlarıyla başa çıkmak zorunda olduğunu düşünmemelidir, bir müdahaleye katkıda bulunmak zengin bir ülkenin yararınadır çünkü kriz her an her yerden gelebilir” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal