20.01.2021-15:25 (Son Güncelleme:20.01.2021-15:34)


1

Önemli bir bakliyat olan nohut, kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suda bekletiliyor. Ertesi gün pişirmek üzere haşlanıyor. Ancak pek çok kişi nohudun haşlama suyunu belli nedenlerden dolayı yemeklere eklemiyor ve döküyor. Ancak bu nohut suyunun öyle bir faydası var ki duyduğunuzda bir daha asla bu suyu dökmeyeceksiniz. İşte nohut suyunun faydaları…



2

Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek tüketilmekte. Ancak nohut yemeğini pişirmeden bir gece önce yumuşaması ve daha lezzetli olması için nohutları suya koymak gerekiyor.



3

Daha sonra haşlamak üzere eklediğimiz suyu ise döküyoruz. Ancak bu yanlış bir hareket. Çünkü nohut suyunun birçok faydası bulunmakta. İşte nohut suyunun faydaları…



4

Nohut suyunun cilt güzelliğinden ödem atmaya kadar birçok faydası bulunmakta. Zayıflamak isteyen kişilerin bile yardımına koşan nohut suyu birçok mucizeyi içerisinde barındırıyor.



5

Nohut suyu cilt hücrelerini yenileyerek cildin gençleşmesini sağlar. Cildinize tonik olarak uygulayacağınız nohut suyu, sivilce, siyah nokta ve cilt lekelerini gidermenize yardımcı olur.



6

Bunun için öncelikle cildinizi temizlemeniz gerekir. Ardından temiz cildinize nohut suyunu sürerek 20 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.



7

Aynı zamanda nohut suyu ile gargara yaptığınız zaman ağız içerisindeki yaraların iyileşmesini hızlandırabilirsiniz. Diş ve diş eti hastalıklarına da iyi gelir.



8

Vücuttaki yaralarının hızla iyileşmesini sağlar. Bağırsakları temizler, bağırsak kurdu ve parazitlerinden kurtulmanızı sağlar. Nohutun tuzlu yapısı bağırsakların yumuşamasını sağlarken tatlı yapısı idrar söktürür.



9

Bir hafta boyunca her sabah aç karna nohut suyu içmek metabolizmayı hızlandırarak iştahın kesilmesini ve zayıflamayı sağlar. Cinsel gücü artırır. Özellikle erkeklerde sperm sayısının artmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR