20.01.2021-09:35 (Son Güncelleme:28.03.2024-23:03)


1

Güçlü bir antioksidan olan zeytin yaprağının koronavirüsü parçaladığı bilimsel olarak kanıtlandı. 20 yıldan fazla zeytin yaprağı üzerinde çalışan Faruk Durukan, yaprağın etken maddelerinden olan Oleorupin’in Kovid-19’u ayrıştırdığını belirtti. Bunun yanı sıra zeytin yaprağı çayı TBMM’nin çay ocaklarında da servis edilmeye başladı.



2

Koronavirüsten korunmak için alternatif arayışlar devam ederken bilim dünyasından zeytin yaprağı çayı önemli bir yer tuttu. Zeytin yaprağının içeriğindeki etken madde Oleorupin üzerinde çeşitli araştırmalar yapılırken bazı üniversiteler güzel haberleri duyurdu. Araştırmalar, Oleorupin'in virüsü parçaladığını kanıtladı.



3

Balıkesir'in Edremit ilçesinde etkin olan AR-GE firmasında 20 yıldan fazla zeytin yaprağı üzerine çalışmalar yapan Faruk Durukan, yapraktaki etken madde Oleorupin'in koronavirüsü parçaladığından bahsetti.



4

15 Etkenden Biri

15 Etkenden Biri

Durukan önemli açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu: ‘Zeytin yaprağında Oleorupin denilen etken bir madde var. Biz 20 yıldır bu madde üzerine çalışıyoruz. Yapraktan doğal yollarla Oleorupin çıkaran dünyadaki 4-5 firmadan biriyiz. Bu madde geçmişte kanser hastalıkları üzerine yapılan çalışmalarda yoğun olarak kullanıldı. Koronavirüsten sonra ilgi daha da arttı. Bilim dünyası Oleorupin'in, virüs üzerindeki etkisi üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Kafkas ve Sütçü İmam Üniversiteleri üç boyutlu laboratuvarda Oleorupin üzerine çalıştı. Rektörlüğün talebi ile etken maddeyi de biz verdik. Çalışma tamamlandı. Oleorupin'in virüsü parçaladığı hangi kanca yapılarından yakalayarak virüsü yok ettiği görsel olarak ispatlandı.’



5

Kanser Araştırmalarında da Kullanılıyor

Kanser Araştırmalarında da Kullanılıyor

Oleorupin maddesinin sentetiğinin yapılamadığından bahseden Durukan, doğal yollarla da alınabileceğinden bahsederek, ‘Çayı içtiğiniz zaman maddesini alıyorsunuz. Kanser araştırmalarında da kullanılıyor bu madde. 200'e yakın doktora ve yüksek lisans öğrencisine madde sağlıyoruz. Oleorupin hakkında dünyaca ünlü yayınlarda da araştırmalar var. Bunlardan biri de Elsevier dergisi. Bu dergide yayınlanan makaleye göre dünyada yaklaşık 35 kadar zarflı virüs var. Koronada zarflı virüslerden birisi. Bu makalede zarflı virüslere karşı mücadele 15 etken maddeden bahsediliyor. Bu maddelerden biri de Oleorupin. Yani zeytin yaprağı çayı içersek vücudumuzu koruyacağımız, virüse karşı faydalı olacağı bilimsel bir gerçek’ dedi.



6

Belediyeler de Devreye Girdi

Belediyeler de Devreye Girdi

Haberlerden sonra zeytin yaprağına olan talebin arttığını belirten Durukan, daha önce yakılan yaprakların artık ekonomiye kazandırıldığını söyledi. Durukan ‘Daha önce bahçeleri kirletiyor diye yakılan yapraklar şimdi zeytinin kendisinden daha iyi para kazandırıyor. Çiftçilerimiz artık yapraklarını değerlendiriyor. Belediyelerimiz de bu konuda çalışmalar yürütüyor. İki belediyemiz yaprak toplamanın incelikleri konusunda vatandaşları bilgilendirmemi istedi. Çünkü bu işin de püf noktaları var. Örneğin yaprak toplamanın en iyi zamanı budama dönemidir. Biz yaprakları toplayan vatandaşlara alım garantisi de veriyoruz’ ifadelerini kullandı.



7

TBMM'de de İkram Ediliyor

TBMM'de de İkram Ediliyor

Zeytin yaprağı çayı TBMM'nin çay ocaklarında servis edilmeye başlandı. Tanınmış birçok zincir kafe de demleme ya da sallama olarak menülerine zeytin yaprağı çayını aldı. Personeline düzenli olarak zeytin yaprağı çayı servis eden iş yerlerinde de iyi sonuçlar alındı.



8

Aktarlar Yetişemiyor

Aktarlar Yetişemiyor

Aktarlar zeytin yaprağına olan ilgiden dolayı oldukça memnun. İstanbul’un Merter ilçesinde aktarlık yapan Serkan Çağrı, ‘Önceden ayda üç dört kilo satıyorduk şimdi ayda on kiloya kadar çıktı. Bir de biz ara sokaktaki bir aktarız. Ana caddede falan olsak yetmiş kiloya kadar çıkar. Biz önceden şeker hastaları için önerirdik. Şimdi virüs korkusuna vatandaşlar gelip satın alıyor. Bağışıklığa iyi geliyor. Hacim olarak bulundurması zor bir çay. Ada çayından sonra en çok sattığımız ürün’ dedi.



9

Japonlar da Araştırdı

Japonlar da Araştırdı

Balıkesir'de zeytin yaprağı üreticilerinden biri olan Selahattin Güvenç, zeytin yaprağının faydalarını sıraladı. Yurt dışına da yaprak sattığından bahseden Güvenç, ‘Yaprak üzerinde hem yüksek lisans hem de doktora çalışmaları yaptık. Zeytin yaprağı içerisindeki madde Oleorupin'in H1N1 domuz gribi, kuş gribi ve HİV virüsünde etkili olduğu sonuçlarını aldık. Biz granül halinde satıyoruz. Yurt dışına ihraç ederken talep üzerine yaprak halinde de gönderiyoruz. İlk ürettiğim yıllarda Japonya istedi tümünü gönderdik. Bilimsel çalışma yapmışlar, sonuçları da gönderdiler. Sonuçlarda özetle Oleorupin güçlü bir antivirüs olduğu ifade ediliyordu’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR