Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca sonradan niyet edilir mi?

Ramazan ayına az bir zaman kala en çok merak edilen 'Niyet etmeden oruç tutulur mu?' sorusu gündemdeki yerini aldı. Sahura kalktıktan sonra niyet etmeden tekrar uyuyan vatandaşlar uyandıktan sonra niyet etmenin kabul edilip edilmediğini araştırıyor.

15.03.2022-12:49 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-12:50) Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca sonradan niyet edilir mi?

Mübarek üç aylardan sonuncusu olan ve onbir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Ramazan ayına girmeden ise birçok vatandaş oruç tutmak için niyet etmeden oruçlarının kabul edilip edilmediğini araştırmaya başladı.

Ramazan ayı sürecine genel olarak vatandaşlar gece sahura kalkıp yemeklerini yedikten sonra niyet ederek oruçlarına başlarlar. Son yıllarda imsak vaktinin erkenden olmasından dolayı oruca kalkan kişi bazen sahurunu yaptıktan sonra niyet etmeyi unutuyor veya sahura kalkmadan oruçlarına devam ediyor.

Niyet etmeden oruç tutulur mu?

Niyet etmeden oruç tutulur mu?

Son günlerde en çok araştırılan konularından biri olan 'Niyet etmeden oruç tutulur mu?' sorusuna yanıt olarak ise Diyanet'in resmi intenet sitesinde bilgiler verildi. Diyanet, niyet etmenin orucun şartlarından biri olduğunu belirttiği açıklamasında "Niyetsiz oruç sahih(doğru) değildir." şeklinde ifade kullandı. Kişinin kalpten niyetinin yeterli olduğu durumlarda bunu dil ile ifade etmenin de mendup olduğu aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal