Meta'dan geri adım açıklaması geldi, Rusofobiye geçit yok!

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal tüm dünyayı derinden etkilemekle beraber teknolojik dünyayı da sarsmaya başladı. Buna göre geçtiğimiz günlerde Ruslara karşı bir karar alan Meta, bu kararından geri döndüğünü açıkladı.

15.03.2022-12:42 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-12:42) Meta'dan geri adım açıklaması geldi, Rusofobiye geçit yok!

Hali hazırda süren Ukrayna işgali sebebiyle Rus işgalcilere yönelik nefret söylemine bir dönem olmak üzere izin vereceğini belirten Meta, kamuoyundan topladığı tepkiler üzerine geri adım attığını açıkladı. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, konuya ilişkin bir açıklama yayımladı ve "Meta, Rusofobiye karşı duruyor." dedi.

Nefret söylemine izin verilmişti

Milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta ya da eski adıyla Facebook, bir süre önce kendi bünyesindeki sosyal medya platformlarında Rus vatandaşlara yönelik söylenen nefret söylemlerine bir ceza uygulamayacağını duyurmuştu. Söz konusu kuralın yalnızca Ukrayna, Rusya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Slovakya, Macaristan ve Romanya'da yaşamını sürdüren kullanıcıları kapsadığını belirtmişti. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yayımlayan Meta sözcüsü Andy Stone, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bir sonucu olarak, 'Rus işgalcilere ölüm' gibi şiddet içeren konuşmalar ve normalde kurallarımızı ihlal edecek siyasi ifade biçimlerine geçici olarak izin verdik." şeklinde konuşmuştu. Rus sivilleri hedef alan şiddet söylemlerine de müsaade edilmeyeceğinin altı çizilmişti. Ancak bu hamle, Rus halkına yönelik nefreti beslediği ve duyulan öfkenin ırkçılığa evirilmesine neden olacağı için dünya genelinde tepki toplanmasına sebep olmuştu. Nefret söyleminin serbest bırakılması sonrası, Rusya da ülke genelinde Instagram'a erişimi engeli getirilmişti.

Rusofobiye karşıyız

Meydana gelen olayların adından; Meta, konuya yönelik geri adım attığını duyurduğu yeni bir açıklama yayımladı. Yapılan söz konusu açıklamada, Meta'nın hem Rus vatandaşlara hem de Rus devlet başkanının öldürülmesine yönelik nefret söylemini hiçbir şekilde desteklemediğinin altı çizildi. Şirketin ayrıca, konuya açıklık getirmek için topluluk kılavuzlarını da revize ederek güncelleyeceği ifade edildi.

Bununla beraber konuyla ilgili açıklama yapan Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg Rusofobinin karşılarında olduğunu belirterek, "Platformlarımızda Ruslara yönelik soykırım, etnik temizlik veya herhangi bir ayrımcılık, taciz ve şiddet çağrısına toleransımız yok." değerlendirmelerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal