Nişantaşı’nda Bir Şahıs Başörtülü Kişilere 'Sizin Gibileri İstemiyoruz' Deyip Saldırdı

Nişantaşı'na giden başörtülü Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaş ‘Burada sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere" diyerek nefret söylemlerinde bulunan Eray Ç. isimli şahsın yumruklu saldırısına uğradı.

08.06.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-16:29) Nişantaşı’nda Bir Şahıs Başörtülü Kişilere 'Sizin Gibileri İstemiyoruz' Deyip Saldırdı

Geçtiğimiz gün Nişantaşı’nda rezil bir olay yaşandı. Alınan bilgiye göre, akademisyen olan Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup konuştukları sırada yine parkta karşılarında arkadaşlarıyla oturan Eray Ç. isimli şahıs iki kıza önce bakışları ile ardından da 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözler sarfetti. 

‘GAZİOSMANPAŞA'YA GİDİN’ 

Hakaret eden Eray Ç. daha sonra genç kızların yanına yaklaşıp ‘Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun’ şeklinde konuşarak tepki verdi. Şaşkınlığını gizlemeyen iki genç kız ‘Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin’ şeklinde karşılık verdi. 

BAŞÖRTLÜ KIZA YUMRUKLAR ATTI 

Buna bağlı olarak ahlaksız adam Eray Ç. sözlü saldırılarıyla da kalmadı. Elindeki termos ve enerji içeceği şişesi ile Neşe Nur Akkaya'ya vurup, yumruklar atmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran Akkaya aldığı darbelerle yere savruldu. 

DARP RAPORU ALDI 

Yaşanan alçakça saldırıyı görenler önce müdahale edip ardından hemen ekiplere heber verdi. Gelen ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri gönderildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu. 


VERDİĞİ İFADESİNDE İTİRAF ETTİ 

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Eray Ç. ifadesinde Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını ve nefret içeren sözler söylediğini itiraf etti. Saldırganın arkadaşları ve diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde belirtti. ‘Eray Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.’ 

‘BU FAŞİST TUTUKLANSIN!'

Yapılan alçak saldırıyı Neşe Nur Akkaya'nın kardeşi Akif Akkaya sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladı. Akif Akkaya 'Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi?' diyerek saldırganın tutuklanması için çağrıda bulundu. 

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GELDİ

Diğer yandan birçok sosyal medya kullanıcısı da #ErayÇakınTutuklansın ve #SaldırganErayÇakın hastagleri altında faşist saldırıya tepki gösterdi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal