Nisan 2022 KYK bursları yattı mı? KYK bursları ödemesi

Ramazan Bayramı'ndan önce öğrenciler mayıs ay ödemelerinin olup olmayacağı araştırıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burs ödemeleri hakkında açıklama yaptı. KYK burslarının 25 Nisan'dan itibaren başlayacağını açıkladı. KYK bursları yattı mı? detaylar haberimizde..

25.04.2022-15:58 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-15:58) Nisan 2022 KYK bursları yattı mı?  KYK bursları ödemesi

Öğrenciler bayram öncesi KYK ödemelerinin başlayıp başlamayacağını merak ediyordu. Ayın 6'sıyla 10'u arası yatan KYK ödemeleri Ramazan Bayramı öncesi yatacak mı? Sorusunun cevabını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öğrencilerle yaptığı iftar yemeğinde açıkladı.  

KYK Bursu Hesaplara  Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgil yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Öğrencilerimizin burs ve kredilerini ayın 6’sı ile 10’u arasında yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için 25’inden itibaren yatıracağız."

KYK Öğrenim Kredisi Ne Demek?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden destek olmak, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye öğrenimi süresi boyunca verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artış gerçekleştirerek, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile olur.

KYK Bursu Nedir?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

2021-2022 KYK Burs Ücreti Ne Kadardır?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere verdiği aylık burs ve kredi ücretleri her sene değişerek , belirleniyor.

2022 senesi için belirlenen ücret lisansta aylık 850 TL, yüksek lisansta 1700 TL ve doktorada 2550 TL'dir.kyk burs

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal