Bayramda tatil üniversite-lise-ortaokul-ilkokul 9 gün mü? Okullar hangi gün açılacak?

Ramazan bayramına az bir süre kalan hem öğrenciler hem de velileri 2022 Ramazan bayramı tatili günlerini sorguluyorlar. Okulların kaç gün tatil olacağı şimdiden büyük merak konusu olurken, 'Okullar hangi gün açılacak?' sorusu da gündemin ilk sıralarına şimdiden yerleşmeye başladı.

25.04.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-13:48) Bayramda tatil üniversite-lise-ortaokul-ilkokul 9 gün mü? Okullar hangi gün açılacak?

Ramazan Bayramı tatil günleri her kesim tarafından merakla takip edilmeye başlandı. Bayramın 9 gün tatil olup olmadığı gündemde araştırılan en önemli konu olurken, hem öğrenciler hem de veliler 'Bayramda tatil üniversite-lise-ortaokul-ilkokul 9 gün mü?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Bayramda tatil üniversite-lise-ortaokul-ilkokul 9 gün mü?

Ramazan Bayramı 2022 yılında 2-3-4 Mayıs tarihlerinde kutlanacak. 29 Nisan Cuma günü normal tatillerine başlayacak olan öğrenciler bu durumda 5 Mayıs Perşembe günü okullarında olacaklar. Şayet 9 gün bayram tatili kararı çıkması halinde o zamana öğrenciler 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü eğitimlerine yeniden başlayacaklar. 

Bayramda tatil üniversite-lise-ortaokul-ilkokul 9 gün mü

2022 yılında Ramazan Bayramının 2 Mayıs'ta başlaması ve 5 Mayıs Perşembe günü sona ermesi durumunda şimdilik 3 gün tatil yapan öğrenciler bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması olasılığını da çok yakında takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda sonra Ramazan Bayramı tatilinin tam olarak kaç gün yapılacağının netlik kazanacağı konuşuluyor.

Okullar hangi gün açılacak?

Ramazan bayramıyla ilgili tatil karalarının bugün açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine Toplantısı'ndan sonra Başkan Erdoğan, Kabinede alınan kararları kamuoyuna duyuracak. Milyonlarca vatandaşın merakla bellediği bayram tatili kararının da toplantıda değerlendirmeye alınacağı öğrenildi.

2 Mayıs Pazartesi günü başlayan Ramazan Bayramı, 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. Şayet, 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin resmi ya da idari izin olarak kabul edilmesi sonrasında 3 gün olan bayram tatili 9 güne çıkmış olacak. Böyle bir durumda öğrenciler okullarına çalışanlar işlerine 9 Mayıs tarihinde yeniden başlamış olacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal