Nisa bebek ne oldu, sağlığına kavuştu mu, yaşıyor mu? Nisa Mihriban bebek sağlık durumu

Geçtiğimiz haftalarda Nisa bebek annesi tarafından sokağa bırakılmıştı. Türkiye'nin yüreğini burkan bu olayın son durumu merak edilmeye başlandı. Bakan Koca, daha önce öldüğü iddia edilen Nisa bebeğin sağlık durumunu paylaştı. Peki, Nisa bebek ne oldu? Nisa bebek sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

17.05.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-17:33) Nisa bebek ne oldu, sağlığına kavuştu mu, yaşıyor mu? Nisa Mihriban bebek sağlık durumu

29 Mart Salı günü İstanbul'un Pendik semtinde yürekleri sızlatan bir olay meydana geldi. 29 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz ve yanında yer alan ekip Pendik'te yer alan boş bir araziye bırakılan bebek ihbarına intikal etmişti. Büşra Durmaz ve yanındaki ekip arazide buldukları bebeğin aç olduğunu fark edince hemen kolları sıvamıştı. Durmaz, 3 aylık bebeği emzirerek kendi kızının ikinci adını ona vermişti. Bu olayın kamuoyuna aktarılmasının ardından Nisa bebek merak konusu oldu. Peki Nisa bebeğin son durumu ne? İşte detaylar...

Mart ayının sonunda boş bir arazide bulunan Nisa bebeğin son durumu oldukça merak ediliyor. Bebeğin aç bir halde boş arazide bulunması tüm Türkiye'nin içini sızlatmıştı. ATT çalışanı Büşra Durmaz'ın bebeği emzirmesi de vatandaşların içini rahatlatmıştı. Peki Nisa bebek iyi mi? Yoğun bakıma kaldırılan Nisa bebek iyileşti mi? İşte Fahrettin Koca'nın açıklaması...

nisa bebek iyileşti mi

Nisa bebek ne oldu?

Boş bir arazide bulunan Nisa Mihriban, bütün sağlık kontrollerinden geçtikten sonra Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne götürüldü. Aradan biraz zaman geçtikten sonra Nisa bebeğin son halinin kötü olduğu ve yoğun bakıma kaldırıldığı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin sosyal medya üzerinden şu açıklamaları yaptı:

"ATT Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş NİSA BEBEK, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz."

Nisa bebeğin annesi tutuklandı!

Nisa Mihriban bebeği boş bir araziye bırakan biyolojik anne kasten öldürmeye teşebbüs ve terk etme suçlarından dolayıı tutuklanarak cezaevine nakledildi.

"Çok ağlıyordu"

Nisa bebek ile alakalı soruşturma yürüten kolluk kuvvetleri olayla alakalı iki bakıcının şüpheli olarak ifadelerini aldı. Bakıcı D.Y hakkında ihmal gerekçesi ile soruşturma başlatılırken, neredeyse bir hafta evvel işe başladığını ifade eden D.Y şunları dile getirdi:

"Tek anne olarak çalışıyordum. Yuvaya geldikten sonra çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona verdim. Kucağıma alıp biberon ile besledim ve yatağına yatırdım. Diğer çocuklar da ağladığı için tek tek besledim."

Bakan Koca'dan sevindiren haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi twitter hesabı üzerinden Nisa bebeğin son durumu ile alakalı şunları söyled:

"Nisa bebeğin durumunda gelişme: Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor. Hekimlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Siz de dualarınızı eksik etmeyin." 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal