EGM Polis tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak, hangi tarihte belli olacak?

Bir süredir gözler polis tayinlerinin son durum açıklamalarında. Yakından takip edilen konu üzerine başkomiser, komiser, polis memurları ve diğer görevlerde yer alan polis memurları tayinlerin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. EGM polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayinleri hangi tarihte beli olacak? İşte detaylar...

17.05.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-17:33) EGM Polis tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak, hangi tarihte belli olacak?

Polis tayinlerinin hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. Başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, kıdemli başpolis memuru, başpolis memuru ve polis memurları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)'nden gelecek olan açıklamayı bekliyor. Her sene Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleşen tayinlerin hangi tarihte belli olacağı ise en çok merak edilen ve araştırılan konular arasındaki yerini aldı.

EGM Polis tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak?

2022 yılı polis tayinlerinin ne zaman açıklanacağına dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Geçtiğimiz sene 21 bin 526 personelin atama ve yer değiştirme işlemleri 2 Haziran 2021 tarihinde ilan edilmişti. BU sene ise ne zaman yapılacağı hakkında kesin bir bilgi veya tahmin bulunmuyor.

EGM Polis tayinleri 2022 ne zaman açıklanacak

Polis tayin sonuçları nasıl öğrenilir?

Emniyet şark görevi tayin alanların sonuçları başvuruda bulunana polislerin telefonuna SMS yolu ile gelirken aynı zamanda Pol-Net sisteminden de öğrenilebilmektedir. Ataması gerçekleşen personelin Pol-Net sistemine giderek kendisinden istenen kullanıcı adı ve şifresini girerek sisteme girişini sağladıktan sonra atama bilgilerine ulaşabilecektir.

2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürüyle emniyet amiri rütbelerinde bulunan personellerin atama ve yer değiştirme işlemleriyse Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısı sonrasında yapılacaktır. Yüksek Değerlendirme Kurulunun çalışmalarıysa ilerleyen haftalarda gündeme gelecek.

EGM'den açıklama

EGM'den Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hakkında açıklama

Mart ayında yapılan düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ndeki değişiklikler ile personelin, öğretim gören çocuğu olması durumunda, ipka taleplerinin kabul edilmesinin düzenlendiğini duyurunda bulundu.

EGM, yapılan düzenleme hakkında yazılı açıklamada bulundu. Yazılı açıklamada polis memurlarının talepleri üzerine ve İl Emniyet Müdürlüklerinin görüşleriyle il ve ilçelerdeki görev sürelerinin yeniden düzenlendiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki il ve ilçelerin sürelerinde de büyük bir oranda görev sürelerinin düşürüldüğüne dikkat çekilerek şu anda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illerde görev yapan yaklaşık olarak 62 bin personelin bu değişiklikten yararlanabilecekleri de belirtildi. Devam eden yazılı açıklamada şu söylemlere yer verildi:

"Hizmet süresi artan yerlerde halen görev yapan personelimiz ise artıştan etkilenmeyecektir. Ayrıca 2'nci Şark görevini yapmakta olan personelimiz, görev süresi 2 yıl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yıl eksik görev yapması durumunda şark görevini tamamlamış sayılacaktır. Ancak Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personel, bu uygulamaya tabi tutulmayacaktır".

Yapılan yeni düzenleme ile beraber 7 bin 500 emniyet personelinin şark görevini tamamlanmış sayılacağı, 2. şark görevini bitiren personellerin ise talepte bulunmasıyla daha önce çalıştığı kadroya yeniden atanması ise değerlendirilmeye tabi tutulacağı belirtildi. Doğu görevinden muafiyet ve nüfusa kayıtlı olduğu yere atanma hakkından yararlanan şehit ve gazi yakınlarının bu haktan yararlanmaya devam edeceğini ve mevzuat dolayısıyla bu haklardan yararlanamayan şehit ve gazi yakını Teşkilat mensuplarının da bu kapsama dahil edildiği söylendi. Ardından şu şekilde devam edildi:

"Mevcut yönetmelikte personelimizin yakınlarının sağlık nedeniyle atanma mazereti sadece kendi, eş ve çocukları ile sınırlı iken, yeni düzenleme ile personelimize; evin tek çocuğu olması ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi şartıyla anne ve babasının sağlık mazereti nedeniyle, tek kardeş olması ve mahkeme ile vasi tayin edilmesi şartıyla kardeşinin sağlık mazereti nedeniyle atama talebinde bulunması hususu düzenlenmiştir".

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal