Nisa bebeğin adı değişti mi, neden değişti? Nisa bebeğin yeni ismi ne oldu?

Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın terk edilmiş halde bulduğu ve süt annelik yaptığı Nisa bebek hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Peki Nisa bebeğin adı değişti mi, neden değişti? Nisa bebeğin yeni ismi ne oldu? Konu hakkındaki son gelişmeler haberimizde...

16.05.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-12:20) Nisa bebeğin adı değişti mi, neden değişti? Nisa bebeğin yeni ismi ne oldu?

Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul’un Pendik ilçesinde bir çöp konteynırında terk edilmiş bulunan Nisa bebek, tüm Türkiye’nin hüzünlenmesine sebep olmuştu. Talihsiz bebeği Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz buldu ve ona süt annelik yaparak büyük takdir toplayacak bir davranışa imza attı. Bir dönem Türkiye’nin birinci gündem maddesi olan Nisa bebek hakkında yeni bir gelilme daha yaşandı.

Nisa bebeğin adı değişti mi, neden değişti?

Pendik’te terk edilmiş hallde bulunan Nisa bebeğin ismi Nisa Mihriban Y. olarak belirlenmişti. Fakat bazı araştırmalar sonrasında bebeğin ismi Ebrar Nil S. olarak değiştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise, bebeğin korunmaya muhtaç çocuk statüsünde değerlendirilip acil koruma altına alınmasını talep etti.

Nisa Bebek

Bakırköy Çocuk Mahkemesi ise Nisa bebeğin acilen koruma altına alınmasın ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yaş durumuna uygun bir kuruma yerleştirilmesine karar verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal