Nijerya’da ortalık karıştı: Kral öldürüldü karısı kaçırıldı

Nijerya’da, Kwara Eyaleti’nin hükümdarı olan Segun Aremu’nun sarayı silahlı bir grup tarafından basıldı. Kral Aremu’yu öldüren silahlı grup, Kral’ın karısını kaçırdı. İşte detaylar…

03.02.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 03.02.2024-17:34)

Nijerya’da yaşanan siyasi gerginliklere bir yenisi daha eklendi. Kwara Eyaleti’nde hükümdar olan Kral Segun Aremu’nun sarayı, silahlı bir grup tarafından basıldı. Söz konusu grup, Aremu’yu öldürdü ve eşiyle bir kişiyi kaçırdı.

Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bir çalışma başlattı. Vali AbdulRahman AbdulRazaq, olayları şoke edici bulduğunu belirterek, "Failleri yakalayacağız." dedi. 

Nijerya Kral

Nijerya'da, anayasal düzende belirli bir rolü olmasa da toplum yaşamında büyük saygı gören figürler arasında yer alan hükümdarlar, Aremu gibi, genellikle hükümetle yerel halk arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde önemli bir rol oynarlar.

İnsan kaçırma olayları sürekli yaşanıyor

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Nijerya'da insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen, fidye için kaçırma olayları sıkça yaşanıyor. Silahlı kişiler genellikle ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor. Ülkede geçen yılın mayıs ayından beri 4 bin kişinin kaçırıldığı belirtiliyor. Nijerya, silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal