08.10.2021-10:21 (Son Güncelleme:08.10.2021-11:44)


1

PRENS MUHAMMED BİN SALMAN KİMDİR?

PRENS MUHAMMED BİN SALMAN KİMDİR?

Newcastle United’ı satın almasıyla tekrardan gündeme gelen Muhammed bin Salman, 1985 yılında Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde dünyaya geldi. Suudi Arabistan veliaht prensi ve Kral Selman’ın oğludur. Savunma bakanlığı görevini üstlenen Muhammed Bin Salman, ayrıca Suudi Kraliyet Mahkemesi başkanı ve Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi başkanıdır. Muhammed Bin Salman aynı zamanda 2017 yılından beri kraliyetin veliaht prensidir.



2

Kral Suud Üniversitesi'nin hukuk bölümünden mezun olan Salman, üniversite sonrası özel sektörde çalıştı. Suudi Uzmanlar Komisyonunda danışman olarak çalışan Salman, Riyad Valisi babasına özel danışman olarak siyasete girdi. Savunma Bakanlığı zamanında yeteri kadar gücü elinde bulunduran prens, 2015 yılında Yemen'e askeri müdahale için gerekli gücü toplamıştı.



3



4

Bir buçuk yıldır yaptığı teklifin yetkililer tarafından onaylanmasını bekleyen Prens, 300 milyon sterline Newcastle United'ın sahibi oldu. Prens Salman gelen haberlere göre hayatı lüks yaşamayı seviyor. 400 milyon dolarlık lüks yatı olduğu bilinen Prens'in Fransa'da 240 milyon dolarlık şatosu, İspanya'da da bir yerleşkesi bulunuyor.



5

2 YILDIR NEWCASTLE UNITED'I ALMAK İSTİYORDU

2 YILDIR NEWCASTLE UNITED'I ALMAK İSTİYORDU

Aynı zamanda dünyanın en pahalı sanat eseri olan Leonardo Da Vinci'nin Salvator Mundi'sine de sahip. Tablonun değeri 450 milyon doları buluyor. Eser, Salman'ın lüks yatında saklandığı biliniyor. Suudi ailesinin net servetinin 1.4 trilyon olduğu tahmin ediliyor.



6

Prens Salman şu an en zengin kulüp sahipleri arasına girdi. Ailesinin 1.4 trilyonu olsa da Muhammed bin Salman'ın serveti 13 milyar dolar durumunda. Transfer sezonu için 1 milyar bütçe ayırdığını açıklayan takımın sahibi, en zengin 2. kulüp sahibi konumunda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR