New York’ta Korkutan Yangın: 28 Kişi Hayatını Kaybetti

ABD’nin New York kentinde 19 katlı bir binada çıkan yağında birçok kişi hayatını kaybetti. New York İtfaiye Teşkilatı, çıkan yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı.

10.01.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-12:35) New York’ta Korkutan Yangın: 28 Kişi Hayatını Kaybetti

Gelen son dakika bilgisine göre ABD’nin New York kenditinde 19 katlı binada yangın meydana geldi. Birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtilen yangına 200 itfaiye ekibi müdahale etti. 

32 KİŞİNİN DURUMU AĞIR 

New York İtfaiye Teşkilatı (FDNY) yetkilisi, ABD’de çıkan yangınla ilgili detayları aktardı. Çıkan korkunç yangında 9’u çocuk olmak üzere 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 19 katlı apartmanda çıkan yangında 63 bina sakinin yaralandığı, 32'sinin durumunun ağır olduğu aktarıldı. 

Yerel kanallarda yapılan açıklamada; yangının fark edilmesi ile itfaiye ekiplerinin hemen olay yerine gelmesi arasında 3 dakika olduğu ve yaklaşık 200’den fazla itfaiye erinin yangını söndürmek için mücadele ettiği yönünde. 

New York İtfaiye Departmanı (FDNY) tarafından yapılan bilgilendirmede, 911 aramasından 3 dakika sonra olay yerine ulaşıldığı ve 200'den fazla itfaiyecinin söndürme faaliyetlerine katıldığı vurgulandı.

new york'ta yangın

EN KÖTÜ YANGINLARDAN BİRİSİ

19 katlı binada meydana gelen korkunç yangın sonrası New York Belediye Başkanı Eric Adams gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, modern zamanlarda New York şehrinde tanık olduğumuz en kötü yangınlardan biri" dedi. 

1990 YILINDA 87 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

İtfaiye görevlilerinden biri her katta mahsur kalan insanlara  rastladığını aktararak, kurbanların bazılarının kalbi ve solunumu durmuş halde binadan çıkartıldığını belirtti. Nigro, yangını 1990 yılında eski kız arkadaşıyla tartışıp kulüpten atılan bir adamın binayı ateşe vermesiyle 87 kişinin ölümüne neden olan Happy Land Sosyal Kulüp yangınına benzetti. İtfaiye görevlisi Nigro, yangının binanın ikinci ve üçüncü katlarını kapsayan dubleks bir dairede çıktığını ve ekiplerin müdahale sırasında dairenin kapısını açık bulduğunu belirterek, bunun yangının hızlanmasına ve dumanın hızla yukarı katlara doğru yayılmasına neden olduğunu açıkladı.


YÜKSEK KATLARDA OTURANLAR YANGINDAN DAHA FAZLA ETKİLİENDİ 

New York İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro düzenlediği basın toplantısında, yaralananların çoğunun yüksek katlı binanın yangın çıkan üçüncü katının üstündeki dairelerde bulunduğunu, 200 kişilik bir ekiple yangına müdahale ettiklerini açıklamıştı.

TÜRKİYE'DEN ABD’YE TAZİYE

28 kişinin hayatını kaybettiği yangın sonrasında Türkiye’den ABD’ye taziye mesajı geldi. Bakanlık tarafından yayınlanan taziye mesajında; "ABD'nin New York kentinde bir binada çıkan yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. ABD halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." İfadeleri yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal