Kar Yağışı Pakistan’da 21 Kişinin Donarak Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

Dünya genelinde etkili olan kar yağışı, Pakistan’da araçlarında mahsur kalan birçok kişinin ölmesine neden oldu.

09.01.2022-18:23 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-18:26)

Pakistan’a bağlı Murree şehrinde kar yağışı etkisini giderek artırdı. Kar yağışının tipiye dönmesi sonucunda araçlarında mahsur kalan 21 kişi donarak hayatını kaybetti. 

DONARAK ÖLDÜLER 

Dün akşam Pakistan’ın başkentine 70 kilometre uzaklıkta bulunan Murree şehrinde ve Galiyat bölgesinde, dün akşamdan itibaren yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar yağışına yolda yakalan birçok kişi, şiddetlenen sağanak ile araçlarında mahsur kalarak hayatını kaybetti. 

21 KAYIP

Yerel basında çıkan haberlere göre, yardım bekleyen vatandaşlardan 21'i ise soğuğa dayanamadı ve donarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında bir polis memuru, eşi ve 5 çocuğu da olduğu belirtildi.


KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşan korkunç olay sonrasında bölgede çalışmaların devam ettiğini dile getiren Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hafta sonu tatili için bölgede seyreden çok sayıda araç sebebiyle trafiğin durma noktasına geldiğini, bu durumu kontrol altına almak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ahmed, dağlık bölgedeki şehre giriş ve çıkışların yarın akşama kadar kapatıldığını söyleyerek, binlerce kişinin sokaklarda kaldığını ve bu kişileri tahliye etmek için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına, sivil personelin yanı sıra askerlerin de katılarak devam ettirildiğini belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal