New York Times’tan Erdoğan-Putin Analizi!

Dünya kamuoyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin zirvesini yakından takip etti. Soçi’de gerçekleşen zirve dünya medyasında gündemde kaldı. New York Times Gazetesi zirve hakkında çarpıcı bir analiz yaptı.

30.09.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-13:40) New York Times’tan Erdoğan-Putin Analizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın Soçi kentinde bir zirve gerçekleştirmişlerdi. İkili zirvenin ardından açıklamalarda bulunmuş ve güçlü iş birliği mesajı vermişti. New York Times Gazetesi zirve hakkında çarpıcı bir analiz yaptı.

ERDOĞAN-PUTİN ZİRVESİNİN SONUÇLARI ABD’Yİ SAF DIŞI BIRAKACAK

Sabah'ta yer alan habere göre dünya basınına konu olan zirve ABD’li New York Times gazetesi ise sonuçlarının ABD’yi saf dışı bırakacak olduğuna vurgu yaptı. Başta Suriye'deki kritik durum olmak üzere, askeri ve enerji alanlarındaki iş birliğine yönelik konuların masada olduğu görüşme, ABD ve dünya medyası tarafından yakından takip edildi.

ERDOĞAN GERİ ADIM ATMAYARAK DÜNYAYA MESAJ VERİYOR

New York Times Gazetesi (NYT) Soçi’de düzenlene zirve hakkında ABD'nin duyduğu rahatsızlığa rağmen Başkan Erdoğan'ın Rusya ile ilişkilerini sıkı tuttuğundan bahsetti. Gazete bu durumdan ABD’nin dışlanacağı mesajının çıkarıldığına vurgu yaptı. NYT aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın S-400 anlaşması konusunda hiçbir şekilde geri adım atmadığını ve son zirvede bunu bir kez daha vurguladığından bahsederek tüm dünyaya mesaj verildiği belirtildi.

BİDEN’IN ALARMA GEÇMESİ GEREKİYOR

NYT’nin en dikkat çeken analizi ise Erdoğan'ın, ABD'nin tüm itirazlarına rağmen Rusya ile olan askeri iş birliğine devam ettiğini söylemesi ve ABD Başkanı Joe Biden'ın alarma geçmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunması oldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal