Netflix'ten Yeni Hamle! Hesap Şifrelerini Paylaşmayı Engellemek İçin Çalışıyor

Netflix ‘in şifre paylaşmayı önleyen yeni bir özelliği denediği ortaya çıktı. Yakın zamanda ülkemizde aboneliklere getirdiği zam ile tepki toplayan ABD merkezli dijital yayın servisi Netflix, yeni özelliği sayesinde kullanıcıların hesap paylaşmasını önlemeyi hedefliyor.

12.03.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-11:09) Netflix'ten Yeni Hamle! Hesap Şifrelerini Paylaşmayı Engellemek İçin Çalışıyor

ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix önceki günlerde Türkiye'de getirdiği zamlarla gündeme geldi. Birçok kullanıcının tepkisini toplayan bu zam haberinin akabinde firma tekrar eleştiri toplayacak yeni özelliği test denemeye başladığı gün yüzüne çıktı. Bir Netflix vekilinin yaptığı açıklamayla, kullanıcıların birbirleri ile şifre paylaşmasını önleyecek bir yenilik üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı.

Netflix sözcüsü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 “Bu test, Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bunu yapmaya yetkili olmasını sağlamaya yardımcı olmak için tasarlandı ve hanenin dışındaki kişilerle şifreler paylaşılamayacak” 

Konu olan özellik eğer platforma dahili edilirse, kullanıcılar giriş yaptıkları hesabın yetkilisi veya sahibi olduğunu onaylamaya mecbur kalacaklar.

Hesabın sahibi veya görevlisi olduğunu onaylamak için Netflix, e-posta servisinden yararlanacak. Kullanıcı Netflix’e girdiğinde bilhassa hesaptaki doğrulama sürecini tamamlayacak. Akabinde doğrulama işlemi yapmaya çalışırsa herhangi bir zamanda aynı doğrulama Netflix aracılığıyla tekrar gönderilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal