Netanyahu’nun nefret paylaşımı devam ediyor: “Operasyon planını onayladım!”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün gece yaptığı açıklamada, "IDF'nin Refah için hazırladığı operasyon planını onayladım. IDF sivil halkın tahliyesi ve insani yardım sağlanması için hazırlıklıdır. Bu zaman alacaktır ama yapılacaktır. Refah'a gireceğiz ve Hamas'ı ortadan kaldıracağız" dedi.

01.04.2024-12:51 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-12:51) Netanyahu’nun nefret paylaşımı devam ediyor: “Operasyon planını onayladım!”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah için hazırlanan planı onayladığını belirterek, bölgeye gireceklerini ifade etti.Netanyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında Refah kentine olası kara operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Refah'a yönelik operasyonel planını da onayladım. İsrail Silahlı Kuvvetleri, sivil halkın tahliyesi ve insani yardım sağlanması için hazırlık yapıyor. Hem operasyonel hem de uluslararası anlamda doğru olan budur. Bu zaman alacak ama yapılacaktır. Refah'a gireceğiz ve oradaki Hamas taburlarını ortadan kaldıracağız. Bunun tek bir basit nedeni var, Refah'a girmeden zafer olmaz, oradaki Hamas taburlarını ortadan kaldırmadan da zafer olmaz. Bu, tüm rehinelerimizin geri gönderilmesini de içeren savaşın hedeflerinin temel bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.


Bölgede insani kriz derinleşti

Netanyahu'nun bu açıklamaları, İsrail ve Gazze Şeridi arasında yaşanan gerilimin tırmandığı bir dönemde geldi. Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalar, Filistin topraklarında yaşayan sivillerin güvenliğini tehdit ediyor ve bölgedeki insani krizi derinleştiriyor.

İsrail, Hamas'ı Gazze'den attıktan ve 2007'de bölgeyi kontrol etmeye başladıktan beri defalarca askeri operasyonlar düzenledi. Ancak, Hamas'ın gücü ve Gazze'deki insani durum, şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması konusunda uluslararası toplumu meşgul etmeye devam ediyor.

Netanyahu'nun açıklamaları, bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasına neden olabilirken, uluslararası toplumun diplomatik çabalarını yoğunlaştırması bekleniyor. Hamas ve İsrail arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için uluslararası toplumun daha fazla çaba harcaması gerekiyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal