İsrail, Filistin’deki Şifa Hastanesi’ni enkaza çevirdi!

İsrail, insanlık suçuna son vermiyor. Savaş sırasında dokunulmazlıkları bulunan hastanelere İsrail ordusu, hak ve kural tanımadan saldırılarına devam ediyor. Gazze Şeridi’nin en büyük ve en yetkin hastanesi olan Şifa Hastanesi’ni, işgal ettikten 14 gün sonra hastanenin tamamını yıkarak ve geride onlarca ölü bırakarak çekildiklerini duyurdular.

01.04.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-17:09)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, görgü tanıklarının verdikleri demeçte, İsrail ordusuna bağlı güçlerin Şifa Hastanesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinden tamamen çekilerek Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi’nin güneyine gittiklerini ifade ettiler. Geri çekilmeden öncede Şifa Hastanesi’ni tamamen yıkarak ve bir daha kullanılmamak üzere hizmet dışarı bıraktıklarını söylediler.

İsrail, Filistin’deki Şifa Hastanesi’ni enkaza çevirdi!

Hastane tamamen işlevsiz hale getirildi!

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda; hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, geri kalanını yaktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiklerini açıkladılar. İsrail askerlerinin ayrıca; böbrek, doğumhane, morg, kanser ve yanık bölümlerini yaktığını, poliklinik binasını da yıktığını sözlerine eklediler.

‘‘Mezarlığı talan ettiler’’

İsrail, Filistin’deki Şifa Hastanesi’ni enkaza çevirdi!

Geçici mezarlıklarını bile talan ettiklerini belirten görgü tanıkları, Şifa Hastanesinde ve hastanenin yakınlarında bulunan; Ömer El-Muhtar, İzzeddin el-Kassam, Ebu Hasira, Bekir ve Habbuş sokaklarında onlarca ölü bulunduğunu açıkladılar. Ayrıca İsrail ordusunun, Filistinlilerin Şifa Hastanesinde kurduğu geçici mezarlığı yıktığını, cesetleri çıkarıp hastanenin farklı bölgelerine attığını aktardılar.

Filistinli yetkililer İsrail’in yaşattığı hukuksuzluğu onayladı!

İsrail, Filistin’deki Şifa Hastanesi’ni enkaza çevirdi!

Yetkili isimlerden de konuyu onaylayan bir açıklama geldi. Filistinli sağlık ekipleri de hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığını ve mevcut dönemde yeniden çalışmaya başlamanın zor olduğunu açıkladılar. Sağlık yetkilileri, ordunun, hastanedeki tüm tıbbi ekipmanların yanı sıra ameliyathane ve yoğun bakım odalarını da imha ettiğini dile getirdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal