Netanyahu, Refah'a saldırı planını hazırladı: ‘Bu olacak, bir tarih var’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yer aldığı Refah’a kara saldırısı yapılacağını ve bunun için bir tarih belirlediklerini duyurdu.

09.04.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-16:17)

Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas’a karşı zafer kazanma amacında olduklarını belirterek Gazze’deki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yer aldığı Refah’a kara saldırısı yapılacağını ve bunun için bir tarih belirlediklerini duyurdu.

‘Bu olacak, bir tarih var’

TRT Haber’de yer alan habere göre; İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını ve Hamas'a karşı bir zafer elde etmeyi amaçladıklarını belirtti. Bunun için Refah'a yönelik bir saldırının gerekli olduğunu vurguladı.

Netanyahu, İsrail'in saldırılarından kaçarak yerinden edilen 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah'a yapılacak kara saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Bu olacak, bir tarih var." şeklinde konuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise dün, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan güneydeki Refah'a saldırıya hazırlık amacıyla ordunun çekildiğini belirtti.

Netanyahu, Refah'a katliam saldırısını hazırladı: ‘Bu olacak, bir tarih var’

1,5 milyon Filistinli Refah’a sığındı

Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırına yakın konumda bulunan Refah şehri, İsrail saldırıları öncesinde yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Ancak 7 Ekim'deki İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde yaşayan 2,3 milyon kişinin 1,9 milyonu yerinden oldu. İsrail'in saldırılarının ardından, önceden "güvenli" olduğu iddia edilen Refah'a sığınan Filistinli sayısı hızla arttı. Kuzey bölgelerden gelenlerle birlikte Refah'ın nüfusu 1,5 milyona ulaşarak 4 katından fazla bir artış gösterdi. Ancak yetersiz konut imkanları nedeniyle, Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir kısmı geçici çadır kamplarında yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, sık sık Refah kentini hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısı başlatması durumunda, Gazze Şeridi'nde sivil halkın sığınacak bir yerinin kalmayacağı endişesi taşınıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal