Netanyahu dünyanın çağrısına kapıları kapattı: ‘Anlaşma yapılsa da Refah’a gireceğiz’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah’a yapılması planlanan kara saldırısının sonlandırılması konusunda dünyadan gelen talepleri reddederek, ‘Anlaşma yapılsa da Refah’a gireceğiz’ dedi.

18.02.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-10:47)

İsrail’in Gazze saldırıları ve Hamas ile yapılması muhtemel olan esir takası konusunda son gelişmeleri duyuran Başbakan Netanyahu, Refah’a yapacakları saldırı için hiç kimseyi dinlemeyeceklerini ve anlaşma yapsalar dahi Refah’a gireceklerini söyledi.

Netanyahu dünyanın çağrısına kapıları kapattı

AA’da yer verilen habere göre; İsrail Başbakanı Netanyahu, uluslararası çağrılara rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatmama kararını reddederek sert açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "İsrail, Refah dahil olmak üzere savaşı zaferle sona erene kadar sürecek. Refah'a yönelik askeri müdahale istemeyenler, aslında bize savaşı kaybetmemizi öneriyor. Eğer Refah'a saldırmazsak, savaşı kaybederiz ve buna izin vermeyeceğim" dedi. 

Netanyahu ayrıca, Hamas ile esir değişimi konusunda anlaşmaya varılsa bile saldırıları durdurmayacaklarını belirterek, "Herkes rehine anlaşması için ek protokol istiyor, ben de istiyorum. Ancak Refah'a girmek zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

Netanyahu

Hamas geri adım atarsa ilerleme kaydedebiliriz

Netanyahu, Filistin devletinin tanınması konusunda gelecekteki dayatmalara boyun eğmeyeceklerini vurgulayarak, çözüme ancak önkoşulsuz doğrudan müzakerelerle ulaşılabileceğini belirtti. Esirlerin serbest bırakılması için yürütülen müzakerelerin Hamas'ın hayal ürünü talepleri nedeniyle durduğunu ifade eden Netanyahu, Hamas'ın şartlarının İsrail'in yenilgisini gösterdiğini ve bu talepleri kabul edemeyeceklerini söyledi. Netanyahu, ilerleme kaydedebilmek için Hamas'ın gerçekçi taleplere yönelmesi gerektiğini dile getirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal