Nesrin Cavadzade Kimdir?

Yasak Elma’nın Şahika’sı Nesrin Cavadzade güzelliği ve oyunculuğu ile seyircilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ödüllü oyuncu aslen nereli? Boyu kaç? Kaç yaşında?

23.03.2021-09:42 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-09:42) Nesrin Cavadzade Kimdir?

Reyting rekorları kıran Yasak Elma dizisinde Şahika Kuyucu karakterini canlandıran ünlü oyuncu Azerbaycan asıllıdır. Bakü doğumlu olan oyuncunu 2007 yılından bu yana oyunculuk ve mankenlik yapıyor. 

NESRİN CAVADZADE KAÇ YAŞINDA?

Azerbaycan doğumlu olan ünlü oyuncu eğitiminin bir kısmını Azerbaycan’da almıştır. İlköğretimi Bakü’de tamamlayan oyuncu 11 yaşında Türkiye’ye gelerek eğitimine burada devam etti. Sinemaya olan ilgisi sebebiyle Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü okuyan oyuncu üniversite eğitiminin ardından 2 yıl boyunca Şahika Tekand Stüdyo’da oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk eğitimi boyunca amatör olarak canlandırdığı karakterlerle kendini geliştiren Cavadzade 1982 doğumludur. 

NESRİN CAVADZADE KİMDİR?

Oyunculuk eğitiminin ardından Yersiz Yurtsuz adlı dizide başrol oynayan oyuncu televizyon dünyasına bu rolü ile adım atmıştır. Eleştirmenler tarafından beğeni toplayan performansı ile kariyerine devam eden oyuncu Yersiz Yurtsuz dizisinden hemen sonra, dizinin yönetmeni olan Cemal Şan’ın Dilber’in Sekiz Günü filminde oynamıştır. Dilber’in Sekiz Günü filmi yönetmenin ünlü 'Aşk Üçlemesi’nin ikinci filmidir. Başrolü üstlendiği bu filmle birlikte Erzurum, Bursa, Ankara Film Festivali’nde çeşitli ödüller almıştır. 

Kariyerinde hızlı ilerleyen oyuncu beslenme düzeni ve spora olan ilgisi ile de sevenlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor. “Şeker ve glüteni kestim” açıklamasıyla gündemden düşmeyen ünlü güzel yalnızca oyunculuğu ile değil fiziği ile de tam not alıyor. Oyunculuğun yanı sıra modellik konusunda da iddialı olan Cavadzade BeStyle, Alem gibi dergilere verdiği pozlarla da magazin gündemini hareketlendirmeye devam ediyor. 


NESRİN CAVADZADE ESKİ HALİ

Oynadığı birçok dizi ve film ile adını duyuran ünlü güzel 2011 yılında Hasan Tolga Pulat’ın yönettiği “Güzel Günler Göreceğiz” filminde canlandırdığı Anna karakteri ile 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır. Aynı zamanda bu filmde canlandırdığı karakter ile 23. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü de kazanmıştır. Daha çok sinema oyuncusu olarak anılmak istediğini söyleyen Cavadzade Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Arapça bilmektedir. Son dönemde Japonca öğrenmeye de başlayan ünlü güzel Bilim insanı Mirmemmed Cavadzade’nin torunudur. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal