Neşet Ertaş Garip Bülbül filmi oyuncuları kimler? Garip Bülbül filmi ne zaman çıkacak?

Neşet Ertaş filmi ne zaman gösterime girecek? sorusu izleyiciler tarafından cevabını beklemektedir. Neşet Ertaş filmi merak edilen ve gündemde olan konular arasındadır. Ayla'nın yapımcısı olan Mustafa Uslu üstlenmiş olduğu Garip Bülbül isimli filmle ilgili Neşet Ertaş filmi oyuncuları kimlerdir? Garip Bülbül: Neşet Ertaş ne zaman vizyonda olacak? soruları ve yanıtları haberimizde..

27.05.2022-00:11 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-00:11) Neşet Ertaş Garip Bülbül filmi oyuncuları kimler? Garip Bülbül filmi ne zaman çıkacak?

Neşet Ertaş filmi ne zaman gösterime giriyor?

Film 2022 senesinin Ekim ayı içinde vizyona girmiş olması beklenmekte. Abdal geleneği de olan filmdin senaryosu Fulya Özcan ve Mert Dikmen'e aittir.

Garip Bülbül filmi oyuncuları kimlerdir?

Neşet Ertaş filmi oyuncuları netleşti. Neşet Ertaş'ın gençliği Bektaş Dolu canlandıracak. İleri yaşları ise Ramazan Bağgül oynayacak. Bektaş Dolu, Neşet Ertaş'ın gençliğini canlandırıyor.

İki ozan canlandırılacak

Filmin senaryosunda, büyük usta olan Neşet Ertaş'ı, abdal geleneği sürdürülen iki ozan oynanacak. Bektaş Dolu, Ertaş'ın gençlik halini, Ramazan Bağgül ise sanatçının ilerleyen yaşını Almanya'dan Türkiye'ye gelen dönemini canlandıracak. Bozdağın son sesi, bozlak ve türkünün usta yorumcusu, sazı ile, insanlara vermiş olduğu değer ile dünya tarafından tanınmış Neşet Ertaş'ın yaşamını anlatan, "Garip Bülbül, Neşet Ertaş"ın çekimleri yakın zamanda başlayacak.

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen Neşet Ertaş, abdallık geleneğindeki son büyük temsilci. 1950'li senelerden beri yaptış olduğu plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına almıştır. 1960'lı senelerden beri kendisi yazdığı türkülerini seslendirdi. Ertaş, 2012 senesinde 74 yaşında hayatını kaybetmiştir.neşet ertaş

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal