Neo-Nazi nedir, ne demek? Putin’in bahsettiği Neo-Naziler kimdir? Rusya'nın bahsettiği Neonazi hakkında bilgiler

Rusya ve Ukrayna arasında savaşın devam etmesiyle Putin'in Ukrayna askerlerine seslenmesi üzerine neo nazilerle konuşmayın uyarısı gündeme damga vurdu. Neo-naziler kimler, neo-nazi nedir? Neo-naziler hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır.

07.03.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-17:43) Neo-Nazi nedir, ne demek? Putin’in bahsettiği Neo-Naziler kimdir? Rusya'nın bahsettiği Neonazi hakkında bilgiler

Neo-nazileri gündeme getiren Putin, "Ukrayna askerlerine sesleniyorum. Bu milliyetçilerin sizleri kullanmasına izin vermeyin. Bu neo-nazilerle konuşmak yerine sizlerle konuşmak daha iyidir." sözleri merakları arttırdı. Neo nazileri araştırılmaya başlaması üzerine detaylara haberimizde yer verdik. 

Neo-naziler ne demek? 

Neo-Nazizm diğer bilinen adıyla Yeni Nazizm, II. Dünya Savaşı’ndan sonra nasyonal sosyalizmi yeniden canlandırmak ve bu amaçla nasyonal sosyalist yönetimleri demokratik veya silahlı yollarla başa geçirmeyi planlayan veya nasyonal sosyalizmi savunan tüm siyasi hareket ve düşüncelere verilen ortak addır.

Neo-naziler kimlerdir?

Dünyada neo-nazizm

Avrupalı ve Amerikalı neo-naziler beyaz ırk üstünlükçüsü olup Orta Asya, Asya, Afrika ve diğer bölgelerde neo naziler kendi uluslarının miletçiliğini yapmaktadır.  Avrupa'da Almanya dışında Rusya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, İngiltere, Polonya, Portekiz, İspanya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve daha pek çok ülkede neo- Nazi partiler ile gruplar vardır. Yunanistan'daki ırkçı Altın Şafak Partisi parlamentoya girmeyi başarmıştır ve ülkenin etkili siyasi partilerinden biridir. Rusya'daki dazlaklar saldırılar ve işledikleri cinayetler ile zaman zaman gündeme gelmektedirler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal