Nemlendiriciden Daha Fazla Verim Almanın Yolları

Nemlendiriciden daha fazla verim almanın yolları, öncelikle doğru nemlendiriciyi seçmekle başlar. Cildiniz adeta kıyafetiniz gibi sürekli sizi sardığı için, ona nasıl davranacağınız da önem kazanacaktır.

22.06.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:11) Nemlendiriciden Daha Fazla Verim Almanın Yolları

İyi bir nemlendirici seçmenin altın kuralı, cilt tipinizi de iyi bilmenizden geçer. Öyleyse, cilt tipimin ne olduğunu nasıl bilebilirim?

Nemlendirici Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Normal, yağlı, kuru ve karma şeklinde dört cilt tipi olduğunu biliyoruz. Peki, bunların birbirlerinden farkları nelerdir? Normal cilt tipinde, cildinizi pürüzsüz ve yumuşak hissedersiniz. Yağlı cilt tipinde ‘T bölgesi’ dediğimiz alından buruna ve yanakların giriş bölümüne kadar uzayan bölgede yoğun bir yağlanma olduğunu fark edersiniz. Kuru cilt tipinde, bahsedilen bölgede beyaz, pul pul dökülmeler görülür, dokunduğunuzda bunların elinize geldiğini anlarsınız. Karma cilt tipindeyse, alnı ve burnu temsil eden kısım yağlıyken, yanaklara doğru kuruluklar hissedilir. Bu ayrımı mendil kullanarak, aynada dikkatli inceleme yaparak da fark edebilmeniz olasıdır. Ayrıca, herhangi bir dermatoloğa giderek, bir kozmetik mağazasına uğrayarak da cilt tipinizi hemen öğrenebilirsiniz.

Cilt tipinizi öğrendikten sonra, atacağınız diğer adım, bu bilgi ekseninde uygun bir nemlendirici seçmek olacaktır. Hesabınıza göre, çeşitli markaların kozmetik ürünlerini edinebileceğiniz gibi, aktarlardan alacağınız bakım ürünleri veya yağlar da yararlı olacaktır. Ayrıca, internetten ulaşacağınız doğru bilgiler ekseninde, kendiniz de evde basit nemlendiriciler hazırlayabilirsiniz.

Nemlendiricinin Doğru Kullanılması Neden Önemlidir?

Cilt için doğru nemlendiriciyi seçmekle birlikte, onu doğru kullanmak da çok önemlidir. Cilt tipinize uygun nemlendiriciyi, size belirtilen kurallara ve kremin kullanım kılavuzuna göre tüketmelisiniz. Bunun dışındaki, uygulamalar nemlendiricinizin verimini düşürecektir.

Nemlendiriciden daha fazla verim almanın yolları, hangi tip ürünü kullandığınızla da yakından ilgilidir. Örneğin, nemlendiriciniz derinizi yakıyor mu, onda renk değişikliği, kaşıntı, kızarıklık gibi kimi etkiler yaratıyor mu, bunları da yakından takip etmelisiniz. Nemlendiriciyi ilk kullandığınız tarihi not etmeniz, cildinizdeki gelişimleri dokunarak veya ayna karşısında incelemeniz de önemlidir. Genellikle, ürünler ortalama bir ayda etkilerini göstermeye başlarlar.

Ayrıca, karşıdan nasıl göründüğünüzü, aileden yahut yakın çevreden birilerine sormanız da mümkündür. Altı aylık periyotlarla, senede iki defa bir kozmetik mağazasına uğramak yahut dermatoloğa gitmek de size fayda sağlayacaktır.

Nemlendiriciden Daha Fazla Verim Almak İçin Neler Yapmalıyız?

Nemlendiriciden daha fazla verim almanın yolları, doğru ürünü seçtikten yahut doğru nemlendiriciyi yaptıktan sonra, onu uygun ortamda muhafaza edebilmekle ilgilidir. Hangi tip nemlendiriciyi kullanıyorsanız (krem, maske, serum) ona göre bir saklama ortamı da ayarlamalısınız. Nemli ortamlar bu ürünler için tehlikeli alanlardır. İnsanlar bakım malzemelerini banyoda saklama alışkanlığı edindikleri için, bilmeden nemlendirici ürünleri de oradaki nemli yerlere bırakabilirler. Bunu yapmak, ürünlere zarar verecektir. Aşırı güneş alan, kalorifer peteklerinin, ısı malzemelerinin olduğu yerler de tehlike arz eder. Kimi ürünlerin buzdolabına konulması olasıyken, kimi ürünler de aşırı soğuk ortama dayanamazlar. Bu yönde, seçtiğiniz ürünün saklama koşulları çok önemlidir.

Nemlendiricinizi kullanırken, genellikle bir fındık büyüklüğü kadar, bir serum şişesi ederince, bir paket miktarı gibi çeşitli tanımlamalar kullanılır. Bunları da dikkate almalı, nemlendiricinizi aklınıza estiği zamanlarda, aklınıza estiği oranla kullanmamalısınız. Her malzemenin bir raf ömrü vardır. Bunu da göz önünde bulundurarak, son kullanma tarihini de hesaba katıp, kendinize verim de alabileceğiniz bir periyot oluşturmalısınız.

Kimi yaşam koşulları, ortak alanları da oluşturduğu için, evde biriyle, birileriyle yaşıyorsanız, nemlendiricinizi başkasıyla ortak olarak kullanmamanız, ürünün sadece size ait olması da ondan alacağınız verimi arttıracaktır.

Nemlendiricinizden daha fazla verim almanın yolları, onun da sizden daha fazla verim almasıyla ilgilidir. Zira, siz uygun kurallarla, uygun yaklaşımlarla bir nemlendirici edindiğinizde, onun da etkisini en iyi şekilde göstermesi mümkün olacaktır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal