Esmer Tene Parfüm Önerileri

Esmer Tenliler Nasıl Parfüm Seçmelidir? Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Esmer Tene Parfüm Önerileri gibi konuları meraklıları için araştırdık. İşte detaylar...

22.06.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:08) Esmer Tene Parfüm Önerileri

Parfümler, günümüzde hemen hemen tüm kadın ve erkeklerin vazgeçilmezlerinden biridir. Parfüm kullanmak kişilerin kendilerini daha iyi, daha dinç, hatta daha özgüvenli hissetmelerini sağlamaktadır. Parfümler, içerdikleri maddeler ile her tende farklı etki eden yapılara sahiptir. Bu nedenle parfüm seçimleri de ten rengine göre, dikkatli yapılmalıdır.

Esmer Tene Parfüm Önerileri
Doğru parfüm seçiminde, esmer tenliler, buğday ve beyaz tenlilere göre daha şanslıdırlar. Çünkü esmer ten, diğer ten renklerine göre daha yağlı bir yapıya sahiptir. Bu şekilde, cilt ile temas eden koku bileşikleri daha çabuk çözünerek parfümün kalıcılığını artırmaktadır. Esmer tene parfüm önerileri konusunda, bu kabulden yola çıkılmalıdır.

Esmer Tenliler Nasıl Parfüm Seçmelidir?
Parfüm seçiminde, zevke hitap etmesi kadar kalıcılık da önemlidir. Esmerlerin ciltlerindeki yağlar, daha sert, keskin, baharatlı kokular ile uyumludurlar. Bu sayede de, parfümlerin kokuları bu ten renginde çok daha uzun süre kalıcılığını sürdürmektedir. Böylelikle esmer tene parfüm seçerken, geniş bir skaladan yararlanılabilir.

Esmer tenliler parfüm seçerken egzotik ve oryantal kokulara yönelebilirler. Amber, bergamot, sandal ağacı, vanilya gibi tonları içeren esansları kullanmaları çok uygundur. Bu keskin aromalar, daha açık tenlilerde ağır bir hale bürünecektir. Bu nedenle parfüm seçimlerinde daha dikkatli olmalıdırlar. Beyaz ve buğday tenliler daha hafif, meyveli, çiçeksi kokuları tercih etmelidirler.

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
1) Parfümün içeriği, ten renginiz kadar zevkinize de hitap etmelidir. Birkaç tane denemeden karar vermemelisiniz.
2)Seçeceğiniz parfüm belli bir kalite standardında olmalıdır. Çok ucuz kokular, içinde cilde zararlı maddeler bulundurabilir. Cildin olumsuz etkilenmesine sebep olabilir.
3)Yaş faktörü de parfüm tercihinde önemli rol oynamaktadır. Yaşınız ile uyumsuz bir koku, üzerinizde çok eğreti duracaktır. Gençlerin daha ferah ve çiçeksi kokuları, 30-40 yaş aralığındakilerin, daha keskin ve baharatlı kokuları tercih etmeleri yerinde olacaktır. 40 yaş üstü kişilerin ise, daha hafif ve sade kokuları kullanmaları uygundur.
4) Parfüm denerken, kokuyu tüm notalarıyla en etkili biçimde alabilmek gerekir. Aksi halde, seçim yaparken hoşunuza giden bir parfüm kokusunu daha sonradan güzel bulmayabilirsiniz. Doğru seçimi yapmak için, parfümü mutlaka bileklerinize sıkarak denemelisiniz.
5) Kokuyu bileğe uyguladıktan sonra, bilekleri birbirine sürtmek parfümün etkisini dağıtmaktadır. Bu hareket, parfüm seçerken sık yapılan bir hatadır.
6)Aynı anda çok fazla kokuyu denemek de bir süre sonra duyularınızı köreltebilir. 2-3 parfüm sonrasında, ara vererek denemeye çalışmanız daha iyi olacaktır.
7) Parfüm denemek için en ideal zaman, öğleden sonra veya akşam üstüdür. Günün bu saatlerinde insanların koku duyarlılığı ve algısı daha açıktır.
8) Parfüm denerken, teninizde başka bir koku yoğun olarak mevcut olmamalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal